Nyheter

Listhaug ny nestleder. Islamkritisk Tybring-Gjedde inntar topporganet

Landsmøtet klappet Sylvi Listhaug på plass som partiets nye nestleder. Islamkritiker og klimafornekter Christian Tybring-Gjedde overraskende inn i sentralstyret.

Bilde 1 av 2

Frp-landsmøtet fulgte «oppskriften» fra valgkomiteen og valgte Listhaug som ny første nestleder og Terje Søviknes som den andre nestlederen.

– En ting er sikkert: Jonas Gahr Støre skal ikke bli statsminister i Norge, vi skal vinne neste valg også, lovet Listhaug i en tale.

Valget betyr at Listhaug er Siv Jensens vara når viktige saker skal avklares med Høyre, KrF og Venstre i regjeringsarbeidet.

LES OGSÅ: Unge Frp-ere med klar beskjed: Snakk om mer enn innvandring

Overraskende valgt

Etter valgene i Frps sal er også klimafornekteren og islam-kritikeren Christian Tybring-Gjedde medlem av partiets viktige topporgan: Sentralstyret.

Oslo Frp overrasket forsamlingen med benkeforslag på Tybring-Gjedde, som ble valgt med solid oppslutning. Opprøreren skal nå sitte helt sentralt i utformingen av Frps politikk, som regjeringskolleger i KrF, Venstre og Høyre må forholde seg til.

LES OGSÅ: Frp starter landsmøtet med velgersmell

C02-løgn og islamkritikk

– CO2-hysteriet er overdrevet. Jeg tror rett og slett ikke på det. Det er blitt en avgud for venstresiden. Vi må ikke være med på det. Det er en stor løgn, smalt det fra Tybring-Gjedde da han presenterte seg selv før valgene.

Han lovet å være representanten for «det opprørske» og «det bekymrede» Frp. Også for de som frykter for islamsk påvirkning:

– Jeg er skeptisk og veldig bekymret for muslimsk innvandring til Norge og til Europa. Det skyldes ikke at jeg ikke liker muslimer. Det har noe med verdisett å gjøre, som kvinnesynet og æreskultur. Bekymringen for at vi skal tilpasse oss dem – og de ikke tilpasse seg oss, deler jeg med andre, sa Tybring-Gjedde til sterkt applaus.

«Jeg tror ikke på FN»

Han erklærte tro på «nasjonalstaten» og at «globalismen har feilet».

– Jeg tror ikke på FN. Jeg støtter Nato og frihetsverdiene. Jeg støtter Israel som et demokratisk fyrtårn i Midtøsten, sa Tybring-Gjedde.

LES OGSÅ: Solvik-Olsen begeistret med salve mot «østblokkpolitikk» – men Frp-ere er frustrert

«Savnet meg selv»

Ketil Solvik-Olsen – tidligere nestleder – inntar en ledig sentralstyreplass.

– Nå savnet jeg meg selv, så nå stiller jeg meg til disposisjon igjen, sa han muntert til forsamlingen.

Frp-profilen oppholder seg fortsatt i USA, men lovet å ta aktiv del i arbeidet med å løfte Frp oppover igjen.

– De verdiene landet er bygd på må forsvares, ikke vannes ut, sa Solvik-Olsen.

LES OGSÅ: Frp: Null familiegjenforening for folk med IS-tilknytning

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter