Nyheter

Israel skjerper restriksjonene for Gazas fiskere

Israel skjerper igjen restriksjonene for Gazas fiskere etter at det på nytt er skutt en rakett fra den palestinske enklaven.

Den palestinske gruppen Islamsk hellig krig (Jihad) sto bak raketten, som landet i Middelhavet, flere kilometer fra kysten av israel, ifølge en israelsk militærkilde.

– Islamsk hellig krig (Jihad) har de siste ukene forsøkt å skade bestrebelsene for komme fram til en avtale mellom Gaza og Israel og ønsker å forverre sikkerhetssituasjonen, sier den israelske kilden.

Som et svar på raketten innskrenker Israel fiskerisonen utenfor Gaza, som ble utvidet etter forhandlinger med Hamas tidligere i år.

Gazas fiskere har de siste årene fått tillatelse til å gå 9 nautiske mil, 16,7 kilometer fra land, og israelske marinefartøy har gjentatte ganger beskutt båter som har dristet seg lenger ut.

I begynnelsen av måneden utvidet Israel sonen til 15 nautiske mil, 27,8 kilometer, men nå er sonen redusert til 6 nautiske mil, 11 kilometer. Fiskerne klager over dårlig fangst så nær land.

Oslo-avtalen mellom Israel og palestinerne slår fast at Gazas fiskere har rett til å fiske i en sone som strekker seg 20 nautiske mil, 37 kilometer ut i Middelhavet.

LES OGSÅ: Palestinernes statsdrøm ble blant valgets tapere

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter