Nyheter

IS hevder å stå bak Sri Lanka-terror

Den ytterliggående islamistgruppa IS hevder å stå bak terrorangrepene som kostet minst 321 mennesker livet på Sri Lanka.

Dead bodies of victims lie inside St. Sebastian's Church damaged in blast in Negombo, north of Colombo, Sri Lanka, Sunday, April 21, 2019.  More than two hundred people were killed and hundreds more injured in eight blasts that rocked churches and hotels in and just outside Sri Lanka's capital on Easter Sunday. (AP Photo/Chamila Karunarathne)

Den ytterliggående islamistgruppa IS hevder å stå bak terrorangrepene som kostet minst 321 mennesker livet på Sri Lanka.

IS hevder dette i en kunngjøring som er lagt ut på propagandanettstedet Amaq, men legger ikke fram beviser for at påstanden er riktig.

– De som utførte angrepet der målet var medlemmer av den USA-ledede koalisjonen og kristne på Sri Lanka i forgårs, er krigere fra Den islamske staten, heter det i kunngjøringen.

Islamistgruppa tar rutinemessig på seg skylden for terroraksjoner verden over, men eksperter stiller til tider spørsmål ved om kunngjøringene stemmer.

Det er ikke kjent at IS tidligere har vært aktive på Sri Lanka, eller at lokale islamistgrupper i landet har bånd til islamistgruppa.

– IS-tilhengere feirer alt, uansett om det er IS eller ikke. De fryder seg når Vesten, kristne eller jøder blir angrepet, sier Amarnath Amarasingam, som selv er fra Sri Lanka og er tilknyttet tankesmia Institute for Strategic Dialogue (ISD).

LES OGSÅ: Srilankiske myndigheter: Kirkeangrep var hevn for moskéangrep

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter