Nyheter

Levningene av israelsk soldat funnet av russerne

Levningene av en israelsk soldat som har vært savnet siden Libanon-krigen i 1982, er funnet av russiske og syriske militære, opplyser president Vladimir Putin.

Det var under statsminister Benjamin Netanyahus besøk i Moskva torsdag at Putin fortalte Netanyahu at levningene av sersjant Zachary Baumel er funnet, og at de vil bli returnert til Israel.

– Sammen med våre syriske partnere fant våre militære stedet der han var begravet. Vi er glad for at han vil få retten til å bli begravet med riktige militære æresbevisninger i sitt hjemland, sa Putin.

Ifølge den israelske hæren har levningene av Baumel allerede ankommet Israel og blir begravet i en høytidelig seremoni torsdag kveld.

Baumel har vært savnet siden han ble drept i et sammenstøt mellom israelske og syriske styrker i den libanesiske landsbyen Sultan Yacoub like ved grensa til Syria.

Netanyahu kom på besøk til Russland fem dager før valget i Israel, der han håper på gjenvalg. Han inviterte seg selv til Russland etter at han i forrige uke besøkte USAs president Donald Trump i Washington.

Før han reiste, sa han at han og Putin blant annet ville drøfte Syria, inkludert samarbeidet mellom Russland og Syria for å unngå at deres fly kommer i konflikt med hverandre.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter