Nyheter

Uvaksinerte barn slipper ikke inn i gudshus

Innfører «portforbud» etter meslingutbrudd. Ortodokse jøder særlig rammet.

Illustrasjonsfoto av vaksiner.

Rockland fylke, som ligger nord for New York, opplever det lengste meslingutbruddet siden sykdommen offisielt ble erklært utryddet i USA i 2000. 150 personer er smittet av meslinger siden sist høst.

Det er særlig områdets ortodokse jødiske miljø som er rammet. Forklaringen er at langt færre i dette miljøet er vaksinert mot meslinger.

Forbud

Nå har ledelsen i Rockland avgjort at barn som ikke er vaksinert, får ikke oppholde seg på offentlige steder.

Tirsdag ble det forbudt for alle under 18 år som ikke er vaksinert mot meslinger å oppholde seg i skoler, gudshus, kjøpesentre, restauranter og samfunnshus. Håpet er at forbudet, som skal gjelde i 30 dager, blir en vekker for foreldrene.

LES MER: Drar utenlands for «etiske» vaksine

Fengsel

– Dette gjør vi for å få oppmerksomhet om saken. Det er det ingen tvil om, sier Ed Day, øverste leder for administrasjonen i Rockland. Han opplyser han ikke kjenner til et lignende tiltak noe sted i USA.

De som bryter forbudet risikerer opptil seks måneder i fengsel, men Day sier politiet ikke kommer til å gå rundt og spørre folk om vaksinasjonspapirer.

– Det ville vært latterlig. Men foreldre vil stilles til ansvar dersom de bryter unntakserklæringen, sier han.

Vaksinert

For å hindre spredningen av meslinger bør mellom 92 og 97 prosent av befolkningen være vaksinert. I Rockland er bare 72,9 prosent av alle under 18 år vaksinert mot sykdommen, opplyser Day.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter