Nyheter

Journalistikken er god når den er tydelig, setter ting på spissen, sier Bjørn Bore

Konflikt er avisers drivstoff, og nyheter er avisers oksygen, sier Bore, og varsler at han tar med seg noen tabloide grep fra tiden i Dagbladet.

– Vårt land og Dagbladet to svært viktige aviser, som hvert sitt vis bidrar til meningsmangfold og en mer opplyst offentlighet. Men det er også to veldig ulike aviser med ulikt publikum, og man skal ha respekt for avisers egenart og publikum, sier Bjørn Bore.

Han sier Vårt Land ikke skal bli Dagbladet.

– De to har ulikt oppdrag. Dagbladet er en tabloidavis på godt og … godt, spør du meg. Som svenske Aftonbladet er de norske tabloidene såkalte kvaloider, aviser der godt stoff blandes med lødig stoff. Men det er ikke riktig miks for Vårt Land. Vårt Land er en tyngre avis.

– Er det likevel noen tabloide grep du tar med deg?

– Ja, det er det. Journalistikken er god når den er tydelig, setter ting på spissen og viser konsekvenser. Konflikt er avisers drivstoff, og nyheter er avisers oksygen. Så det er en tenkning jeg tar med meg. Det handler om å gå inn å undersøke hva som egentlig skjer, og hva som blir forsøkt holdt skjult. Og hva slags følger det får. Dette er sentrale journalistiske kjerneverdier som gjør avisen bedre for leseren.

– Men ingen puppesjokk i Vårt Land?

– Ingen puppesjokk i Vårt Land.

Vårt Lands nye sjefredaktør, Bjørn Bore, kommer til den kristelige dagspressen etter 20 år i Dagbladet. Hvilke tabloide grep tar han med seg inn i Vårt Land? Blir vi nødt til å lese om flåttfaren under sommerens kristelige stevner?

I selskap med Vårt Lands kommentatorer Håvard Nyhus og Åste Dokka snakker Bjørn Bore om viewspaper og newspaper, ledelse (en spesiell nådegave for de få utvalgte, eller en jobb som alle andre?), Fortnite og troskyldige duer.

Lytt til siste utgave av Vårt Lands podkast, Nyhus & Dokka, her:

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter