Nyheter

Høie: – Pasientene skal være trygge på at de får riktige medisiner

Legemiddelverket har innkalt Norsk Medisinaldepot til møte om feilleveranse av tabletter. Helseministeren sier det er viktig å finne ut hva som har skjedd.

Legemiddelverket ønsker å holde møtet allerede mandag og venter på svar fra Norsk Medisinaldepot, skriver Rogalands Avis.

– Vi vil vite hvor mange som er berørt og hvordan sørge for at dette ikke skjer igjen. Slike ting skal ikke skje, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk

– Vi har gitt saken full prioritet i dag og ser svært alvorlig på situasjonen som har oppstått, sier han.

Til 72 kommuner

Norsk Medisinaldepot (NMD) leverer multidoseruller til blant annet kommunenes sykehjem og hjemmesykepleien. NMD eier apotekkjeden Vitus, som etter en anbudsrunde er leverandør av multidoseruller til 72 kommuner. Feilene kan dermed gjelde flere kommuner, ifølge Rogalands Avis.

NMD opplyser at alle feil har blitt rettet så snart de er oppdaget og beklager hendelsen.

– Vi erkjenner at leveransen de første to driftsmånedene ikke har vært på et tilfredsstillende nivå. Grunnet ekstraordinære problemer med legemiddelmangel i Norge har ikke alltid kommunene fått beskjed så tidlig som ønskelig. Her må vi jobbe med å bli bedre, sier strategidirektør Miriam Skåland.

Høie: Viktig å finne ut hva som har skjedd

Til NTB opplyser Skåland at det, så langt selskapet kjenner til, ikke er annet enn multidoseleveranser som er omfattet av feilen.

– Vi tar saken på stort alvor og jobber nå med kommunene for å finne løsninger, sier hun.

Helseminister Bent Høie (H) understreker i en kommentar til NTB at pasientene skal være trygge på at de får riktige medisiner.

– Jeg er kjent med at Legemiddelverket følger opp saken og har kalt inn Norsk Medisinaldepot til et møte i dag. Det er viktig at de involverte finner ut hva som har skjedd. Det er også viktig at de har gode systemer for å rapportere avvik, og at de lærer av feil, slik at dette ikke skjer igjen, sier helseministeren.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter