Nyheter

Jonas Gahr Støre i «Nyhus & Dokka»: – Jeg burde ikke sagt «yppersteprest» om Ropstad

Ap-lederen snakker om synd, tro og KrF i denne ukas «Nyhus & Dokka».

Både Erik Lunde og Knut Arild Hareide har den siste måneden gitt uttrykk for at Jonas Gahr Støre ikke lenger lever opp til seg selv. Kritikken kommer fra to stykker som har lagt sin politiske kapital i potten for at du skal bli statsminister.

Hva har du å si til ditt forsvar? spør Vårt Lands kommentatorer Håvard Nyhus og Åste Dokka i ukens utgave av podkasten Nyhus & Dokka.

– Ja, det kan være ting jeg har sagt som jeg kunne brukt litt roligere vendinger på. Jeg tror jeg brukte «yppersteprest» om Kjell Ingolf Ropstad. Men altså … jeg kan ikke stå og høre på at en politisk kollega si at «klarer du én, så klarer du to» - uten å si at det reagerer jeg på. Så da kom det et spontant ord. Men jeg liker ikke merkelapper. Så det burde jeg ikke sagt, svarer Jonas Gahr Støre.

– Men utover det så vil jeg si at det både Hareide og Lunde må forsone seg med at KrF har tatt et veivalg. De valgte å gå i regjering med Frp, som de lovte velgerne ikke å gå i regjering med. Det mener jeg er alvorlig, og da vil jeg være tydelig på det.

– Lunde spør seg om vi er vitne til en rebranding av Støre, en ny utgave av Jonas som veksler inn tvisynet for å bli en tydeligere politiker med større sjanse til å vinne valg?

– Jeg er den samme. Den som prøver å være en annen, blir stort sett en dårlig parodi på seg selv.

Når havner Kristen-Jonas og Ap-Jonas på kollisjonskurs? Hør hele intervjuet med Ap-lederen i denne ukas utgave av Nyhus&Dokka.

LES OGSÅ: – Jeg er skuffet over Jonas, sukket KrFs Erik Lunde. Så endte han i en timelang samtale med Ap-lederen om tvillingabort, «sorteringssamfunnet» og tøffere tone mellom Ap og KrF.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Åste Dokka

Åste Dokka er teolog, forlagsredaktør i Vårt Land forlag og kommentator.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter