Nyheter

Helgheim om asylopprør: – Totalt uansvarlig og kunnskapsløst

Frps Jon Helgheim mener asylutspillene fra lokale KrF-ere og Drivkraft-nettverket er både uansvarlig og kunnskapsløst. Han advarer mot å sette regjeringssamarbeidet i spill.

– Vi har en plattform som ligger fast. Det er den vi styrer etter. Det er ikke noe nytt at enkelte kommunestyrer gjør slike vedtak, men det er fortsatt like kunnskapsløst og ansvarsløst, sier John Helgheim om utspillene fra Stavanger og Drivkraft.

LES OGSÅ: Drivkraft og de skriftlærde kristendemokratene

Han mener utspillene er uansvarlige.

– Det vitner bare om en total kunnskapsløshet og ansvarsløshet. Hvor de ikke har tatt innover seg at Norge faktisk har bidratt mest i verden på det feltet og har sprengt kapasiteten, og at hvis man fortsetter på den måten er det stor fare for at man vil få flere og flere problemer slik vi har sett i Sverige. Det er en naiv og kunnskapsløs tilnærming å komme med noe sånt noe. Kommunene har dessuten ikke bedre kapasitet til å ta imot og integrere flere. Det går svært treigt, sier han

– Bred enighet

Frp-politikeren sier regjeringserklæringen er tydelig og noe alle partiene er enige om. Tidligere har han sagt at det er Frp som har vunnet fram på dette feltet, og det fastholder han nå.

– Det er en ganske bred enighet om at det er Frp som har fått mest gjennomslag. Vi har en liste med rundt femti innstrammingstiltak som har blitt gjennomført, som er en medvirkende årsak til rekordlav asyltilstrømming, sier han.

LES OGSÅ: Drivkraft krever 500 flyktninger bosatt i opprop

Samme med KrF

Politikken har ikke forandret seg med KrFs inntreden i regjering, mener han.

– Resultatet er en videreføring av den strenge politikken med ytterligere innstramminger. Dette er en politikk de fire partiene har blitt enige om, der jeg mener vi har fått mest gjennomslag.

LES OGSÅ: Flere trekker seg og melder seg ut av KrF

Han mener det er negativt for samarbeidet når krefter i partiene retter skytset mot egen regjering. Han mener derimot ikke hans utspill om at Frp har vunnet fram om innvandring utfordrer samarbeidet, selv om dette faller tungt for brystet for mange både i Venstre og KrF.

– At jeg ganske kontant avviser innspill som bryter plattformen, bryter ikke med samarbeidet. Det er faktisk å jobbe for samarbeidet. De som har andre meninger enn det plattformen sier, får vurdere hva de gjør.

– Konspirasjonsteori

Helgheim sier at Norge allerede gir store bidrag til flyktningleirene i Hellas og avviser at regjeringen har noen bevisst politikk om å forverre forholdene i disse leirene. Flere, inkludert artist Marthe Valle har hevdet at dette er en bevisst politikk for at færre skal ha lyst til å komme til Europa.

– Det er ikke norsk politikk å ha umenneskelige forhold. Det er helt kunnskapsløst, på grensen til komisk å si at det er noen bevisst norsk politikk. Det er en konspirasjonsteori, eller i hvert fall rent oppspinn.

Det kan derimot stilles spørsmål ved hvordan Hellas velger å bruke pengene, mener John Helgheim.

LES OGSÅ: «Hent flyktningar til Norge frå Lesvos»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter