Nyheter

– Gud ville ha Trump

Presidentens pressetalskvinne er overbevist om at det er Guds vilje at Donald Trump er USAs statssjef.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Sarah Sanders ble onsdag intervjuet av den kristne tv-kanalen CBN – The Christian Broadcasting Network.

– Jeg tror Gud kaller oss til ulike roller til ulike tider, og jeg tror han ønsket at Donald Trump skulle bli president, sa pressetalskvinnen i Det hvite hus.

I intervjuet snakket Sanders også om innvandring, antisemittisme, muren og forfulgte kristne i Syria.

LES MER: Høyt spill om sannheten

– Fabelaktig

– Det er derfor han er her, og han har gjort en fabelaktig jobb for å støtte saker som religiøse er opptatt av, sa hun i det 20 minutter lange intervjuet.

Hun beskrev også Trump som den mest konservative presidenten USA noensinne har hatt, og at det er en grunn til at de evangelikale velgerne står ved hans side i tykt og tynt.

– Han har levert på det han sa han skulle, sa hun og trakk fram utnevnelsen av konservative dommere til høyesterett. Brett Kavanaugh ble tatt i ed som den 114. dommeren i fjor høst, etter en dramatisk høring. Psykologiprofessoren Christine Blasey anklaget ham for seksuelle overgrep da han var student. Det kom også sterke reaksjoner på Kavanaughs temperament, etter at han rasende og følelsesladd forsvarte seg og kom med harde beskyldninger mot demokratene.

USAs ni høyesterettsdommere utnevnes på livstid, og med utnevnelsen av Kavanaugh, og av Neil Gorsuch i 2016, kan landets øverste domstol prege politikken i mange tiår framover. Derfor er utnevnelsen viktig for både republikanere og demokrater.

Ikke perfekt, men vår mann

At han er en støtte til særlig konservative, hvite kristne, er det ingen tvil om. Hverken hos dem eller Trump selv:

– De kommer til å støtte meg, fordi ingen andre har gjort mer for kristne eller evangelikale, og ærlig talt, religion, enn meg, sa presidenten i et intervju med samme kanal før mellomvalget i fjor høst.

80 prosent av de evangelikale kristne stemte på ham for to år siden. Men en meningsmåling foretatt rett før mellomvalget, viste at det er også den eneste religiøse gruppa som gjør det. I følge Jerry Falwell Jr, må de fortsette med det. Han har sagt at konservative og kristne må slutte å velge «nice guys».

– De blir kanskje gode religiøse ledere, men USA trenger folk som Trump til å kjempe «på gata», twitret han. Falwell er president for det konservative Liberty University.

Dette sier mye om hvorfor den evangelikale velgerbasen fortsetter å støtte ham: De vet han har mange feil, men han står på deres side i kjernesakene, som kampen mot abort.

– Vi kommer aldri til å få en perfekt kandidat, hvis ikke det var Jesus Kristus selv som sto på stemmeseddelen, har Falwell sagt.

Kritikk

Det hvite hus har blitt kritisert for å holde stadig færre pressemøter og oppdateringer, men Sanders mener at Trump er den presidenten som har engasjert seg mest i media, mer enn noen annen president i historien.

– Han er den mest tilgjengelige, og jeg tror Det hvite hus generelt er det også. Det er ikke noe ønske fra oss eller presidenten om å holde tilbake informasjon, sa hun.

Sanders understreket at USAs tilbaketrekking av styrker fra Syria, ikke ville utgjøre en trussel for kristne kurdere i regionen.

– Presidenten har gjort det klart at vi støtter kristne, og vi støtter kurderne. Det har Trump vært tydelig på overfor Tyrkia, sa hun. Tidligere denne måneden truet Trump med å knuse Tyrkias økonomi hvis de angriper kurderne.

Kreasjonisme

Intervjuet med Sarah Sanders kom dagen etter at Trump tvitret sin støtte til bibelundervisning i skolene. Flere stater har lovgivning på trappene som skal gjøre det mulig å ha bibelklasser i undervisningen. I delstaten Indiana er det et lovforslag som skal tillate offentlige skoler å tilby bibelklasser som har «ulike teorier om livets opprinnelse, inkludert kreasjonisme», melder Fox News.

Målet mitt er å bli den beste versjonen av det Gud skapte, og hva han kalte oss til å bli, sa Sanders, som også har snakket om sin egen tro i tidligere intervjuer. Hun er datter av tidligere baptistpastor, guvernør og programleder Mike Huckabee. Sanders har sagt at hun ikke skiller sin egen tro fra jobben hun gjør som pressetalskvinne.

– Hvis du er en dypt kristen, er det troen som definerer deg. Det prøver jeg å ta med meg i alt jeg gjør, og jeg selvsagt ikke troen bak meg når jeg går til jobb hver dag, sa hun i et intervju i fjor, skriver Huffington Post.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter