Nyheter

Faren inn i regjering – sønnen ut av partiet

Blant KrF-erne som nå trer inn i regjeringsapparatet, er Widar Skogan fra Troms – faren til KrFU-nestlederen som melder seg ut av partiet.

– Når man får sjansen til å utforme praktisk politikk på bakgrunn av en så solid regjeringsplattform så stiller man opp. Dette blir spennende og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sa Skogan til iTromsø. Balsfjordingen blir statssekretær for den nye landbruks- og matministeren Olaug Bollestad.

LES OGSÅ: Bollestad frykter ikke sinte bønder og «Sp-spøkelse»

Rød familie

Skogan har vært fylkespolitiker i Troms fram til nå, og ble fylkesråd for plan og økonomi sommeren 2018.

Sønnen Nikolai har på sin side gjort karriere i Kristelig Folkepartis Ungdom (KrFU). Der ble han valgt til nestleder i høst sammen med Edel-Marie Haukland fra Nordland. Begge blad Skogan var «røde» i veivalgsstriden i høst, og støttet daværende partileder Knut Arild Hareides linje om samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

– Det er riktig at jeg tilhørte dem som ønsket å søke regjeringsmakt med Ap og sentrum. Jeg har imidlertid vært medlem i partiet i 40 år og skjønner at når man jobber med politikk så må man forholde seg til det som skjer. Den plattformen som nå ligger til grunn for utviklingen av det norske landbruket stiller jeg meg 100 prosent bak, uttalte Skogan senior til lokalavisa.

LES OGSÅ: Medlemsflukt etter KrF-ja

Junior meldte seg ut

Etter at blå side vant og partiet forhandlet fram en regjeringsavtale med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre valgte Skogan junior å trekke seg fra sine verv og melde seg ut av partiet. Han mener partiet har brutt sitt løfte til velgerne.

– Jeg klarer ikke å stå inne for det partiet mitt har gått med på, skrev Skogan på sin egen Facebook-side søndag.

iTromsø skriver at far og sønn bor i samme leilighet i Tromsø, og at temaet naturligvis har vært oppe til diskusjon.

– KrF har vært gjennom en krevende tid og det er klart at det har vært vanskelig for partiet å lande en regjeringsdeltakelse. Sønnen min har argumentert godt for sitt standpunkt og jeg støtter ham helt og fullt, sier Widar Skogan.

LES OGSÅ: Derfor stemte røde KrF-ere ja

Ektefeller inn i ledelsen

I ekstraordinært statsråd tirsdag ble de nye statsrådene og andre nykommere i politisk ledelse formelt oppnevnt. Tre nye statsråder og en håndfull statssekretærer slutter seg til fra Kristelig Folkeparti, mens Frp og Høyre omrokkerer politisk ledelse i sine departementer.

Venstre gjør ingen endringer, verken ved kongens bord eller blant statssekretærene. Blant de mer nevneverdige oppnevnelsene er to av de nye fra Fremskrittspartiet.

Den nye posten som beredskapsminister inntas av Ingvil Smines Tybring-Gjedde, som er kona til Christian Tybring-Gjedde.

Espen Espeset, mannen til Sylvi Listhaug, blir statssekretær på Statsministerens kontor. Dermed har to av Frps mest profilerte stortingsrepresentanter sine ektefeller i regjeringsapparatet. Begge er også ledere for den konservative fløyen i partiet.

Ulstein får ingen statssekretærer

I tillegg til Skogan blir Julie Kristine Kordahl statssekretær for Olaug Bollestad. Hun har fram til nå vært politisk rådgiver i stortingsgruppa.

Kjell Ingolf Ropstad tar over Barne- og familiedepartementet, og med seg Jorunn Hallaråker og Julian T. Farner-Calvert som statssekretærer. Også Hallaråker jobbet i stortingsgruppa, mens Farner-Calvert kommer fra First House.

Foreløpig har utviklingsminister Dag Inge Ulstein ikke fått noen statssekretærer. Høyres Nikolai Astrup, som bekledde posten fram til nå, hadde Jens Frølich Holte som statssekretær, men han går nå over i samme rolle for utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter