Nyheter

KrF og V tapte om kvoteflyktninger

Sylvi Listhaug storfornøyd: Den nye regjeringen åpner for å redusere antall kvoteflyktninger

– Med denne plattformen sikrer vi også at tallet på kvoteflyktninger ikke øker, vi får på plass strengere krav for å få norsk statsborgerskap og vil straffe flyktninger som drar på ferie til hjemlandet gjennom karantenetid, sier Frp-leder Siv Jensen.

Under pressekonferansen hvor de fire partiene presenterte den nye plattformen, trakk Jensen fram punktet om kvoteflyktninger som en av partiets største seire.

Reverserer Jeløya-formulering

I Jeløya-plattformen åpnet Venstre, Høyre og Frp for å øke antall kvoteflyktninger dersom den samlede asylinnvandringen var lav. I Granavollen-plattformen heter det derimot at «Antallet kvoteflyktninger må ses i sammenheng med øvrige innvandrings- og integreringsutfordringer». Dermed åpner den nye plattformen for å redusere antall kvoteflyktninger dersom det kommer mange asylsøkere til grensa.

Dermed går både KrF og Venstre på smertefulle tap. Begge partiene gikk inn i forhandlingene med krav om 5000 kvoteflyktninger på sikt, slik FNs høykommissær for flyktninger anbefaler Norge.

Listhaug storfornøyd

Sylvi Listhaug nevner punktet om kvoteflyktninger først når Vårt Land ber henne oppsummere hva hun er mest fornøyd med på innvandrings- og asylfeltet:

– Vi får satt et tak på antall kvoteflyktninger. Det var i forkant ønske om å øke antallet. Det var uaktuelt for oss. Om det blir betydelig økning av innvandringen, vil vi redusere antallet kvoteflyktninger, sier Listhaug.

Listhaug trekker videre fram punktet om at dem som får flyktningbeskyttelse i Norge og som reiser til hjemlandet på ferie, kan straffes med karantene der de ikke får familiegjenforening.

Strammer til

– Vi har allerede en historisk stram innvandrings- og asylpolitikk i Norge fordi vi har strammet inn nødvendig gjennom flere år. Nå gjør vi noen knepp til på noen områder, som på familiegjenforening og krav til statsborgerskap. Dette ligger oppå det som allerede er en streng asylpolitikk, sier Listhaug.

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter