Nyheter

Canada vil ta imot over 1 million migranter de neste årene

Canada har planer om å ta imot over 1 million innvandrere og flyktninger de neste tre årene. Det utgjør nærmere 1 prosent av landets befolkning hvert år.

Canada ga nærmere 286.000 personer permanent opphold i 2017, og spår at det tallet vil stige til 350.000 i år. Neste år venter landet å ta imot 360.000, og i 2021 planlegger Canada å gi 370.000 mennesker muligheten til å bo fast i landet, skriver CNN.

– I stor grad takket være alle nykommerne vi har tatt imot gjennom vår historie, har Canada utviklet seg til å bli det sterke og flotte landet vi alle elsker, sier innvandring- og flyktningminister Ahmed Hussen.

Tilstrømningen av nye landsmenn bidrar til å forynge landets aldrende befolkning, hjelper på den lave fødselsraten, og styrker arbeidskraften, legger Hussen til. Den canadiske statsråden er selv født i Somalia.

Canadas vennlige innstilling til innvandrere står i kontrast til mange andre vestlige land, inkludert nabolandet USA, som innfører stadig mer restriktiv innvandrings- og flyktningpolitikk. Canada er spesielt dedikert til å gi flyktninger beskyttelse, og minst 138.500 av dem som får opphold de neste tre årene, skal være flyktninger eller andre som trenger beskyttelse, viser Canadas årlige immigrasjonsrapport.

LES OGSÅ: 2.654 asylsøkere til Norge i fjor – 900 færre enn året før

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter