Nyheter

Paven: Bedre å være ateist enn hyklersk kristen

Pave Frans kommer med krass kritikk av det kan kaller hyklere i Den katolske kirke. – Da er det bedre å være ateist, sier han.

Paven kom med uttalelsen da han holdt audiens i Vatikanet onsdag.

‘Hater og snakker stygt’

– Hvor ofte ser vi det skandaløse, disse menneskene som går i kirken hver dag for deretter å leve et liv der de hater andre og snakker stygt om andre mennesker, sa paven.

– Da er det bedre å la være å gå i kirken. Lev som en ateist, la han til.

LES OGSÅ: Alle lytter når paven snakker

Argentineren, som er religiøst overhode for verdens 1,3 milliarder katolikker, er den første paven som kommer fra Latin-Amerika.

Folkelig

Under onsdagens audiens viste han tydelig hvor folkelig han er og hvor lett han kommer i kontakt med vanlige folk. Blant de mange han tok imot under audiensen, var en gruppe artister fra Cubas nasjonalsirkus.

LES OGSÅ: Pave Frans den tvetydige

Paven moret seg tydelig og lo da artistene danset og utførte akrobatikk, og han smilte til kamera da de tok selfie. Den fotballinteresserte paven lekte også med en fotball de hadde med seg og spant den på fingertuppen.

LES OGSÅ: Paven rekker ut hånden til skilte og samboere

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter