Nyheter

Den katolske kirke beklager overgrep mot minst 3.700 mindreårige

Den katolske kirken i Tyskland har kommet med en offisiell unnskyldning til ofre for seksuelle overgrep begått av kirkens prester gjennom flere tiår.

Beklagelsen kom fra lederen for det tyske katolske bisperådet i går.

– Jeg vil i klartekst si at seksuelt misbruk er en forbrytelse. De som er skyldige, må straffes, sier kardinal Reinhard Marx i uttalelsen.

Skandaler

– Jeg ber om unnskyldning for at kirken har sviktet og for all den smerte den har forårsaket, sier han videre.

LES OGSÅ: Overgrep er ondskap – uansett

Den katolske kirke i Tyskland har, i likhet med katolske kirker i mange andre land, vært rammet av overgrepsskandaler begått av prestestanden.

En granskingsrapport som det tyske katolske bisperådet har bestilt, har avdekket at minst 3.700 mindreårige har blitt utsatt for seksuelle overgrep av katolske prester i Tyskland i årene 1946 til 2014.

LES OGSÅ: Eidsvig om overgrep: - Mediekatastrofe av Vatikanet

Store mørketall

Ifølge granskere er imidlertid mørketallene store, det reelle tallet er trolig fire ganger høyere.

Mange av ofrene sier at beklagelsen fra bisperådet ikke er nok og kritiserer kirken for å gjøre altfor lite for å avsløre overgrep og anmelde overgriperne.

LES OGSÅ: Katolsk prest erkjenner overgrep mot 15-åring

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter