Nyheter

Generalsekretær i KRIK går av

Erling Ekroll går av som generalsekretær i KRIK fra og med 31. august. – Jeg vil ikke kommentere om avgangen er knyttet opp mot spilleregelstriden, sier han.

«Generalsekretær Erling Ekroll har blitt enig med styret om å avslutte sin ansettelse som leder for KRIK,» skriver KRIK i en pressemelding publisert tirsdag formiddag.

LES OGSÅ: Samlivssplid ryster KRIK

Samlivssaken

Forrige uke kom det frem at KRIK er i konflikt i forkant av generalforsamlingen 8. september. Diskusjonen dreier seg om hvorvidt homofilt samlevende kan være ledere i KRIK.

Mens Erling Ekroll mener at KRIK alltid har hatt et konservativt standpunkt i dette spørsmålet, har kritikere ment at organisasjonen har beveget seg i konservativ retning, og endret ståsted, under hans ledelse.

– Handler dette om striden om spillereglene i KRIK, Ekroll?

– Jeg vil ikke kommentere om hvorvidt avgangen er knyttet opp til konflikten om samlivsspørsmål. Styret og jeg har hatt en felles oppfatning om hva som står i verdidokumentet i forhold til samliv, sier Ekroll.

– Så det er ingen uenighet mellom deg og styret?

Det finnes ingen styrer der det ikke er ulike syn på noen spørsmål, men vi er enige om at det er tjenlig for oss begge at vi nå skiller lag, sier Ekroll.

LES OGSÅ: Mener KRIK har strammet inn

Dialog

Ekroll sier han har diskutert sin fremtid i KRIK med ledergruppen og med sine rådgivere i noen måneder. De siste ukene har han vært i dialog om dette med KRIK-styret.

– Du går av som leder allerede 31. august. Det virker som om det er dramatikk i denne avgjørelsen?

– Generalsekretær Magnus Hvalvik overtar, og han har den erfaringen, kunnskapen og kontinuiteten som er nødvendig for å drive organisasjonen til en ny generalsekretær blir valgt, sier Ekroll.

Profesjonalisering

I pressemeldingen takker KRIK Ekroll for sin iherdige innsats for organisasjonen, og trekker frem profesjonaliseringen av forvaltning og administrasjon som har skjedd under hans ledelse. «Som følge av at KRIK nå går over i en ny fase, er man enige om at det kan være tjenlig for KRIK å få en ny leder med andre egenskaper enn det Ekroll har tilført i sin periode,» fortsetter pressemeldingen.

LES OGSÅ: Håper KRIK står støtt i samlivsspørsmålet

Bekrefter

Styreleder i KRIK, Erlend Haus, bekrefter at avgjørelsen om avgangen er tatt i dialog mellom styret og Ekroll. Han bekrefter også at styret og Ekroll har hatt en «felles forståelse av KRIKs verdidokument når det gjelder samlivsspørsmål.»

Ingeborg Misje Bergem

Ingeborg Misje Bergem

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter