Nyheter

Bekkevold angrer ikke på vielsen

KrFs Geir Jørgen Bekkevold sier han lytter til kritikken, men avviser at han ønsket å utfordre partiprogrammet.

– Når det koker så mye som nå, er jeg glad for tilliten partilederen viser meg, sier Geir Jørgen Bekkevold til Vårt Land.

Etter en uke med kritikk fra partifeller, bryter han nå tausheten. Han hadde ikke ventet fullt så mange og sterke reaksjoner. Tiden har han brukt på å lese de mange støttende og kritiske meldingene han har fått:

– Jeg har satt pris på og lyttet til alle, sier han.

LES OGSÅ: – KrF må akseptere to syn på ekteskapet

Står for valget

Bekkevold står ved valget sitt om å vie KrFs lesbiske kommunikasjonssjef.

Var det lurt? Tenkte du ikke på signaleffekten?

– Jeg lytter til kritikken om rolleforståelse. Jeg tenkte ikke som politiker, kun som prest. Jeg sa ja ut fra den teologiske overbevisningen jeg har, men aksepterer at det er uenighet rundt den. Sånn sett står jeg inne for valget jeg gjorde og lever veldig godt med det.

Du er en erfaren politiker. Ønsket du å utfordre partiet ditt?

– Jeg skjønner at spørsmålet blir reist og tror nok noen har tenkt at dette var en partitaktisk vurdering for å påvirke politikken vår. Det vil jeg bestemt avvise. Jeg står fullt og helt inne for KrFs program. Hadde jeg brukt kirkelige handlinger til å flytte politikk, ville det virkelig være grunn til å stille spørsmål ved min integritet som prest.

LES OGSÅ: KrF-profiler åpner for å tydeliggjøre programpunktet om ekteskap

– Ikke svekket

Det var Agder-representant Hans Fredrik Grøvan som først kritiserte Bekkevold offentlig. Senere har det kommet fram at stortingsgruppa var informert på forhånd og at ingen kritiserte vielsen:

Var det ufint av Grøvan?

– Jeg forstår at kritikken kommer. Stortingsgruppa representerer et mangfold. Kritikken målbærer det mange tenker. Det må jeg bare leve med.

Hvor viktig er det for deg at det er plass til to syn i partiet?

– Bredde er avgjørende for meg. Partiet jeg kjenner og ønsker å representere favner verdikonservative og mer liberale.

Nå håper Bekkevold at partiet kan se fremover.

Er du svekket som familiepolitisk talsperson?

– Jeg synes partilederen bekrefter at jeg ikke er det. Jeg har et brennende engasjement for familiepolitikken og er stolt over de mange gjennomslagene vi har fått.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter