Nyheter

Jensen nekter for at hun har bedt Listhaug om å bli nestleder

Frp-leder Siv Jensen sier at hun ikke hadde bedt Sylvi Listhaug om å ta over som midlertidig nestleder før Per Sandberg gikk av mandag.

Lillestrøm  20170830.
Frp-leder Siv Jensen (t.h.) og integreringsminister Sylvi Listhaug var invitert til middagsselskap med Frp-velgere på Lillestrøm onsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mandag skrev VG at kilder de har snakket med, har sagt at Siv Jensen i løpet av helgen avklarte med Sylvi Listhaug at hun var villig til midlertidig å etterfølge Per Sandberg som nestleder i Frp. Sandberg trakk seg mandag fra vervet i forbindelse med avgangen som fiskeriminister.

LES OGSÅ: Sandberg-exit kan åpne for KrF

– Valgt på demokratisk vis

I Politisk kvarter på NRK tirsdag morgen sa Siv Jensen at dette ikke stemmer.

– Jeg kan avkrefte det. Jeg aner ikke hvor VG har den type påstander fra. Det er ikke jeg som utnevner eller utpeker noen i Frp. Hos oss blir folk valgt på demokratisk vis, sa Jensen, og fortsatte:

– Sylvi er en av flere flotte og flinke kandidater. Hun er populær, godt likt og godt kjent, og jeg er glad for at vi har mange sterke kandidater som står klare til å fylle tomrommet.

Etter Sandbergs avgang sitter nå kun Ketil Solvik-Olsen igjen som nestleder i partiet. Jensen sier at hun vil ha en diskusjon med sentralstyret i partiet om behovet for å få inn en midlertidig nestleder som kan sitte fram til landsmøtet i mai neste år.

LES OGSÅ: Sandberg går av som fiskeriminister og nestleder i Frp

Midlertidig

Hun vil likevel ikke være med på at nestlederen som eventuelt blir konstituert, vil legge føringer for hvem som blir valgt på landsmøtet.

– En eventuelt konstituert leder vil ikke være valgt av organet som velger ledere i Frp. Det er det bare landsmøtet som gjør. Alle andre utnevnelser vil være midlertidige og ikke utført av dem som har myndighet til å utnevne ledelse, sier Jensen.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter