Nyheter

Legger frem alternativ liste

Ole-Wilhelm Meyer fra Opplysningsvesenets fond bekrefter at en bredt sammensatt gruppe eiere vil legge frem et alternativt forslag til Mentor Medier-styret.

– Vi vil ta ansvar for at Mentor Medier får et best mulig styre som reflekterer aksjonærene på bredest mulig måte. Vi syntes ikke det foreliggende forslaget var tilfredsstillende, og derfor har vi laget et alternativt forslag, sier direktør i Opplysningsvesenets fond (OVF), Ole-Wilhelm Meyer til Vårt Land.

LES OGSÅ: Foreslår helt nytt styre til Mentor Medier

– Ikke noe sololøp

I dag tidlig skrev Morgenbladet at OVF ­­– organisasjonen som forvalter verdier knyttet til Den norske kirke, og som har en eierandel på 3,62 prosent i Mentor Medier – vil fremme en alternativ styreliste på dagens generalforsamling som starter kl 14.

Meyer bekrefter overfor Vårt Land at dette stemmer, men understreker at det ikke er noe OVF har gått i bresjen for.

– Det er ikke OVF som gjør det, men en større gruppe eiere. Det er ikke noe sololøp fra oss. Det er en bredt sammensatt gruppe med mange eiere som har samarbeidet om dette.

Helt ny liste

Meyer ønsker ikke å si noe mer om bakgrunnen til eller innholdet på listen, og viser til at dette vil komme frem på generalforsamlingen senere i dag.

Til DN forteller Meyer at de øvrige aksjonærene bak benkeforslaget er Det Norske Misjonsselskap (aksjepost på 1,49 prosent), Det norske Diakonhjem (1,54 prosent), Normisjon (1,99 prosent), svenske Pingst Förvaltning (7,24 prosent), Mushom Invest (6,21 prosent) og Amble Invest v/ Odd Reidar Øie (til sammen 4,98 prosent).

Valgkomiteen i Mentor Medier offentliggjorde 18. april sin innstilling til nytt styre etter at Tomas Brunegård valgte å trekke seg som styreleder etter den ekstraordinære generalforsamlingen 16. april. I innstillingen er så å si alle medlemmene fra det sittende styret byttet ut, bortsett fra en nåværende vararepresentant som er innstilt som fast styremedlem.

– Vår vurdering er at ved å renske bordet og sette inn et nytt styre kan man lettere gå videre, og være mindre preget av motsetningene som har dominert styrearbeidet det siste året, sa lederen i mediekonsernet Mentor Mediers valgkomité, Torstein Lalim i den sammenheng.

LES MER: Brunegård gir seg som styreleder

Les mer om mer disse temaene:

Elise Kruse

Elise Kruse

Elise Kruse er religions- og featureredaktør i Vårt Land. Hun har jobbet i avisen siden 2017, som journalist, kommentator og som nyhetsleder.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter