Nyheter

– Klare likheter mellom Stockholm, Nice og Berlin

Flere svenske terroreksperter ser klare likheter mellom angrepet i Stockholm og fjorårets angrep i Berlin og Nice.

Flere svenske terroreksperter ser klare likheter mellom angrepet i Stockholm og fjorårets angrep i Berlin og Nice.
Ved samtlige tilfeller benyttet gjerningsmannen en lastebil for å ramme uskyldige mennesker.
Terrorforsker Michael Jonsson ved Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) i Stockholm sier til det svenske nyhetsbyrået TT at hvis de første rapportene om angrepet i Stockholm stemmer, så finnes det store likheter med attentatene i Nice og Berlin.

Nice og Berlin
På Frankrikes nasjonaldag 14. juli i fjor kjørte en lastebil inn i en større folkemengde på den populære strandpromenaden i Nice i Sør-Frankrike, Promenade des Anglais. 84 mennesker ble drept og over 300 skadd i angrepet. Sjåføren ble deretter drept i en skuddveksling med politiet, og IS tok på seg ansvaret for aksjonen.
I Berlin 19. desember samme år omkom tolv mennesker da en lastebil kjørte rett inn i et julemarked. Gjerningsmannen ble senere skutt og drept i Milano natt til lille julaften. Da hadde han vært på rømmen i fire dager. Også her påtok IS seg ansvaret.

Må få verifisert informasjon
Terroreksperten Hans Brun, som er tilknyttet den svenske Försvarshögskolan, sier at det viktigste nå er å få verifisert informasjonen som strømmer inn. Han oppfordrer alle til å følge anvisningene fra politi og myndigheter, og er positiv til at svensk politi så raskt har kunnet gå ut med et bilde av en person som kan ha tilknytning til udåden.
– Det er bra at man har offentliggjort bildet slik at personen kan avhøres eller pågripes, mener Brun.
©NTB

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter