Nyheter

Dobler støtten til minoriteter

Norge dobler støtten til religiøse minoriteter i andre land.

Årlig får religiøse minoriteter 20 millioner kroner fra norsk hold. Nå skal støtten dobles til 40 millioner kroner, melder utenriksminister Børge Brende i en pressemelding fra regjeringen i går. Han begrunner økningen slik:

– Få grupper er mer sårbare i krig og konflikt enn religiøse minoriteter. De utsettes for grove overgrep i flere land. Listen er lang: Isils overgrep mot yazidiene i Irak, presset mot kristne minoriteter i Midtøsten, angrep mot kristne og shiaer i Pakistan, sier han.

LES MER: Dette er bistand som ekstremsport

Restriksjoner

Brende viser til at om lag 70 prosent av verdens befolkning lever i stater hvor det er restriksjoner på erklæringens artikkel om retten til religions- og trosfrihet. Minoriteter er dessuten overrepresentert i gruppen av ekstremt fattige, og regnes som en gruppe som ofte er vaskelig å nå ut til.

– Vi vil derfor at hensynet til religiøse minoriteter skal bli integrert i annen utviklingspolitikk, dette gjelder spesielt innenfor helse og utdanning. Dette er både god menneskerettighetspolitikk og god utviklingspolitikk, sier utenriksministeren.

LES MER: Hele verden skal med

Øke respekten

I stortingsmeldingen «Felles ansvar for felles fremtid. Bærekraftsmålene og norsk utviklingspolitikk» foreslår regjeringen å arbeide for å øke respekten for og å styrke beskyttelsen av religions- og trosfriheten i verden.

LES MER: Vil ha flere partnerland

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter