Nyheter

Nesten bare pinsekarismatikere igjen i norsk Franklin-komité

Evangeliseringskampanjen med Franklin Graham skulle bli et bredt sammensatt, felleskirkelig prosjekt. Per i dag er det så godt som bare pinsekarismatikere med i styre og rådgivende komité.

De tre toppolitikerne Ketil Solvik-Olsen (Frp), Svein Harberg (H) og Hans Fredrik Grøvan (KrF) i et felles brev denne uka gav beskjed om at de ikke lenger vil være innbydere til evangeliseringskampanjen. De pekte på at flere tidligere har trukket seg. Årsak: Uro over Grahams holdning til islam og muslimer, og hans uttalelser og støtte til president Donald Trump.

«Det betyr at aksjonen ikke lenger har den bredden i Kristen-Norge den i utgangspunktet hadde», skrev politikerne til styreleder Sten Sørensen.

Sa takk for seg

– Ja, bredden er ikke god nok nå. Vår tanke er at denne kampanjen skal samle bredest mulig. Jeg bruker nå tiden til å utvide den rådgivende komiteen gjennom mitt nettverk i Kristen-Norge, sier Sørensen til Vårt Land.

Hovedkomitémedlemmene som har sagt takk for seg er Svein Granerud, leder av Normisjons arbeid i Norge, Hermund Haaland, faglig leder i Tankesmia Skaperkraft, Arnfinn Løyning, pastor og tidligere synodeformann i Den Evangelisk Lutherske Frikirke, Håkon Fagervik, leder av bønnesenteret i Levanger, Øyvind Åsland, generalsekretær i Norsk Luthersk Misjonssamband og politikerne Ketil Solvik-Olsen, Hans Fredrik Grøvan og Svein Harberg.

Etter at disse åtte nå er ute, gjenstår følgende på den opprinnelige listen over medlemmer i hovedkomiteen, som nå blir omtalt som rådgivende komité: Elin Fagerbakke, Anne Christiansen, Asbjørn Simonnes, Erik Furnes, Sigmund T. Kristoffersen, Leif S. Jacobsen, Andreas Nordli, Per Sævik, Ole Kristian Iglebæk, Gunnar Jeppestøl, Svein E. Andersen, Alv Magnus, Jan-Erik Børrestad og Sten Sørensen.

Festival of Hope

Sten Sørensen opplyser til Vårt Land at fire nye personer har takket ja til å bli med i denne komiteen. De fire er Dag Øyvind Juliussen, direktør i den norske avdelingen av Internasjonale kristne ambassade Jerusalem, professor Jan Inge Jensen ved Universitetet i Agder, seniorpastor Hans Rogstad i Oppdal Kristne Senter og advokat Ragnar Hatlem.

Styret for evangeliseringskampanjen, kalt «Festival of Hope», består av Sten Sørensen (leder), Alv Magnus, Gunnar Jeppestøl, Svein E. Andersen, Ole Kristian Iglebæk, Leif S. Jacobsen, og Jan-Erik Børrestad.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter