Nyheter

Graham-aksjonen vil gå som planlagt

Kampanjens hovedkomité fortsetter arbeidet, tross avskalling.

Franklin Graham-aksjonen i Oslo vil bli arrangert som planlagt i november. Dette er klart etter at ledergruppen for Graham-kampanjen hadde et ekstraordinært møte torsdag kveld.

Omstridt

Møtet ble holdt etter at fire medlemmer av den opprinnelige hovedkomiteen for evangeliseringskampanjen «Festival of Hope», som skal gjennomføres i Oslo Spektrum 11. og 12. november, har trukket seg. De fire – Svein Granerud, Hermund Haaland, Arnfinn Løyning og Håkon Fagervik – trakk seg på grunn av den amerikanske evangelistens omstridte uttalelser og støtte til Donald Trump.

Men til tross for at sentrale personer ikke lenger vil være med og arbeide for Graham-møtene, besluttet hovedkomiteen at de skal gjennomføres.

LES MER: Kristenledere trekker seg fra Graham-kampanje

– Fullt trykk

– Vi kommer til å arbeide med fullt trykk for å legge til rette for en vellykket aksjon . Det er ledergruppens overbevisning at dette vil bli til velsignelse for mange og bety mye for vår nasjon, uttaler komitéleder Sten Sørensen i en pressemelding.

– Mange frelst

Sørensen mener det er beklagelig at noen kristne ledere ikke finner å kunne være med i aksjonen, men respekterer deres avgjørelse.

– Denne aksjonen er født i bønn og har vært ønsket av mange i flere år. I takknemlighet for hva Billy Graham Evangelistic Assosiation har betydd for Norge ved tidligere besøk, ser vi denne gangen fram til å ha besøk av Franklin Graham. Han har i de senere år hatt lignende aksjoner i flere europeiske storbyer med det resultat at mange har blitt frelst og lagt til de lokale kirker og menigheter, framholder Sørensen.

Morten Sjølli

Morten Sjølli

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter