Nyheter

Erna Solberg: – Vi har mistet et sterkt og varmt menneske

Et sterkt og varmt menneske har godt bort, uttaler statsminister Erna Solberg (H) etter at det ble kjent at tidligere Høyre-leder Kaci Kullmann Five er død.

– I går kveld fikk jeg den triste meldingen om at Kaci Kullmann Five har gått bort. Med henne har vi mistet et sterkt og varmt menneske og én av de mest markante og banebrytende, tidligere lederne i Høyre. Tankene mine går til Kacis nærmeste familie. Vi er mange i Høyre som tenker på dem nå, skriver statsministeren på Facebook.

Hareide: Five var en stor politiker

KrF-leder Knut Arild Hareide sier han mottok beskjeden om Kaci Kullmann Fives bortgang med stor sorg.

– Det er med stor sorg jeg mottar meldingen om Kaci Kullmann Fives bortgang. En stor politiker og et varmt menneske. Hun huskes for miljø og likestilling, skriver Hareide på Twitter.

Willoch: Kaci Kullmann Five vil bli savnet av mange

Tidligere statsminister og Høyre-leder Kåre Willoch minnes Kaci Kullmann Five som en dyktig politiker og et hyggelig menneske.

– Dette er veldig trist. Hun var en meget dyktig, innsiktsfull og allsidig politiker. Som medlem og leder av Nobelkomiteen gjorde hun en storartet jobb. Og ikke minst var hun et hyggelig og verdifullt medmenneske, sier Willoch.

– Som partileder var hun anerkjent og høyt verdsatt. Hun sto på god fot i hele partiet. Hun var rett og slett veldig populær, sier Willoch.

Willoch sier at Five hadde bred innsikt både i nasjonal og internasjonal politikk, og at hun utmerket seg med bred kontakt på tvers av alle partier.

– Hun vil bli bredt savnet, slår den tidligere statsministeren fast.

Foss: Kaci var en politiker som satte det menneskelige først

Kaci Kullmann Five var en omsorgsfull politiker, som alltid satte det menneskelige først uansett politikk, ifølge Per-Kristian Foss.

– Jeg vil huske henne som veldig, veldig omsorgsfull politiker, som alltid tenkte på sine medarbeideres ve og vel. Jeg tror også hennes politiske motstandere vil omtale henne som sympatisk og hyggelig, sier Foss til NTB.

Han har kjent Five helt siden de begge var aktive i og etter hvert i ledelsen i Unge Høyre på 1970-tallet. Derfra ble de begge mangeårige stortingsrepresentanter og statsråder for moderpartiet. Da Five etter hvert trakk seg ut av toppolitikken, var det nettopp dette menneskelige aspektet som var førende for hennes valg, tror Foss.

– Jeg tror på mange måter at da hun trakk seg såpass brått som hun gjorde, så skyldtes det at kombinasjonen av politikk og familie og ikke gikk opp for hennes del. Da prioriterte hun familien, sier Foss.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter