Nyheter

Listhaug vil skremme vekk asylsøkere med film

Sylvi Listhaug (Frp) sender ut ny avskrekkingsfilm som skal spres på sosiale medier verden over. Se den her.

Norge hadde i fjor den største nedgangen i asylankomster i Europa.

I løpet 2016 kom det bare 3.460 asylsøkere til Norge. Det er det laveste tallet på nesten 20 år, melder Utlendingsdirektoratet (UDI). Samtidig fikk 12.700 asylsøkere opphold, noe som er ny rekord.

Da UDI presenterte fjorårstallene, sa innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) at hun er «godt fornøyd» med at asylankomstene i 2016 var de laveste siden 1997.

LES MER Samler inn til Åpne dører

Rekordlave tall

Men selv om ankomsttallet er rekordlavt, er ikke Solberg-regjeringen og innvandringsminister Listhaug fornøyd.

Nå har Justisdepartementet fått laget en ny informasjonsvideo som skal spres i sosiale medier, særlig i land og regioner som det kommer mange asylsøkere i fra. Listhaugs budskap er at porten inn til Norge er svært trang – og at mange blir deporterte etter avslag:

– Nå setter vi i gang en ny informasjonskampanje for å sende tydelige signaler verden over. Det er viktig at de som ikke har krav på beskyttelse, men er økonomiske migranter, ikke blir kynisk utnyttet av menneskesmuglere som gir dem falskt håp om en fremtid i Norge og Europa. Hvis man ikke har krav på opphold vil man få avslag og sendes ut, skriver hun på egen Facebook-side. Her blir videoen også vist fram.

Filmen forteller at i 2015 ble nesten 8.000 deportert fra Norge.

Stolt av effekten

Listhaug er ikke i tvil om effekten av informasjonsvideoen:

– Signalene blir oppfattet. Så langt har vi nådd titalls millioner personer med budskapet gjennom Stricter asylum regulations in Norway.

Dette er blant annet navnet på en egen Facebook-side Justisdepartementet drifter.

Stor variasjon

Anslagene for hvor mange asylsøkere som vil komme til Norge i år, spriker fra 3.000 til 12.000, viser nye prognoser fra UDI, som peker på at tallet på ankomster i andre europeiske land er fortsatt relativt høyt.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter