Nyheter

Truer med å melde seg ut

Senaid Kobilica truer med å melde en av de største moskeene i Oslo ut om det ikke blir valgt nytt styre i Islamsk Råd Norge (IRN) i sommer.

Senaid Kobilica som leder Norges største muslimske menighet kaller nå inn til ekstraordinær generalforsamling. Han er imam i Det Islamske Fellesskap Bosnia og Herzegovina med 9.400 medlemmer, melder Aftenposten.

Kobilica var et av styremedlemmene i styret som gikk av forrige helg da de ikke fikk flertall fra medlemsorganisasjonene om å avsette generalsekretær Mehtab Afsar etter langvarig konflikt.

LES OGSÅ: Menighet tar oppgjør med maktmisbruk og psykiske overgrep

Gir støtte

Kobilica forteller at stemningen i rådsmøtet sist uke ikke var «særlig god». Når han innkaller til ny generalforsamling vil han derfor bare innkalle styreledere og imamer.

Også styreleder i moskeen Central Jamaat-E Ahl-E Sunnat med 6.000 medlemmer, Ghulam Sarwar, støtter en ekstraordinær generalforsamling. Nå leder et arbeidsutvalg Islamsk Råd Norge. Det består av tre personer med Kebba Secka i spissen.

I 2000 avslørte TV2 at han som imam forsvarte at kvinner blir omskåret.

LES OGSÅ: Støttet omskjæring – nå skal han lede Islamsk Råd Norge

Splittes

Senaid Kobilica frykter at IRN blir splittet. Kommer ikke et styre raskt på plass, vil han diskutere i sin moské om de skal melde seg ut av rådet.

– Jeg kan ikke sitte og se at en gruppe som ikke har tillit hos flere av de store moskeene skal styre til mars, sier Kobilica til Aftenposten.

Også Ghulam Sarwar mener det kan bli aktuelt for hans moské å melde seg ut.

Muslimsk Fellesråd i Rogaland vil heller ikke at arbeidsutvalget skal sitte til ordinær generalforsamling i mars neste år.

LES OGSÅ: Ville sparke leder etter lang tids misnøye

Misfornøyd

Styret i IRN har i lengre tid vært misfornøyd med generalsekretær Mehtab Afsars arbeid. Kritikken mot ham går blant annet på at han ikke følger styrets vedtak, han er utilgjengelig og gir feil opplysninger, han har liten kontakt med myndighetene og holder ikke avtaler.

Misnøyen kulminerte sist helg da de ikke fikk tilslutning til å avsette ham på generalforsamlingen lørdag 4. juni.

LES OGSÅ: Islamsk Råd fra vondt til verre

Statsstøtte

Islamsk Råd Norge er en paraplyorganisasjon for islamske trossamfunn og organisasjoner i Norge. De representerer 82 medlemsorganisasjoner med 82.000 medlemmer. Rådet får i år 1,3 millioner kroner i statsstøtte.

Les flere artikler om Islamsk Råd Norge.

Les mer om mer disse temaene:

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land. Han har arbeidet i Vårt Land siden 1996 og har tidligere vært deskjournalist, presentasjonssjef og nyhetsleder i avisa. Han skriver blant annet om forfulgte grupper, religiøse minoriteter og menneskerettigheter.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter