Nyheter

Skremmer eldre med Ap-Jonas

Frps eldretalsmann Bård Hoksrud advarer eldre og pårørende mot et farlig Ap. Omsorgen blir «gammeldags, uverdig og skammelig».

På Frps landsmøte driver delegater fortsatt opposisjon i eldrepolitikken – selv om de selv sitter med regjeringsmakt. En etter en gikk på talerstolen med sosialt sinne.

Men det er ikke dem selv som har skylda. Den har kommunene. Spesielt de som styres av Arbeiderpartiet.

I åpningsinnlegget under Frps eldredebatt åpningsdagen, gjorde eldretalsmann Hoksrud til det nye rødgrønne styret i Oslo til skyteskive. For de har innført eiendomsskatt – og samtidig kuttet i privat omsorg.

– De har ideologiske skylapper og fraskriver seg ansvaret for byens eldre. Det er skammelig, smalt det fra Hoksrud.

LES OGSÅ: Frp klar for en jafs av kirkefondet

Trist for pub og malekurs

I følge Hoksrud skal Oslo kommune kutte ved private sykehjem som «drives godt og har malekurs, rullator-løp, dans og fotballpub». Alt fordi Ap og SV skal tjene penger.

Så ille vil det bli på landsplan også, dersom Frp byttes ut etter neste valg og Ap overtar.

– Når Jonas og Ap får styre eldreomsorgen, så blir det kutt dårlig kvalitet og mindre valgfrihet. Det er gammeldags, uverdig og skammelig. Kjære venner, det vi ser i Oslo kommer vi til å se i resten av landet om Jonas Gahr Støre kommer til makten neste høst.

LES OGSÅ: Akkurat nå er Frp-Sandberg myk mot KrF

Nyheter om svikt

Dagen da landsmøtet åpnet, ble delegatene servert nyheten av Aftenposten der fagfolk kritiser regjeringsforslaget som styrker rettighetene til sykehjemsplass. De mener det villeder og forvirrer og kan føre til svekkede rettigheter.

Avisen skrev også at bare syv av 20 kommuner ønsket å prøve ut Frps kampsak: Statlig finansiering av eldreomsorgen.

Uansett var det triumf i budskapet til han som ble «spesialutnevnt» som Frps eldretalsmann:

– Vi har gjort mer på to år i eldreomsorgen enn Jens og Jonas gjorde i åtte år, lød det fra Bård Hoksrud.

LES OGSÅ: KrF: Høyre-nei til kontantstøtten farlig for samarbeid

Alvheims pekefinger

Flere av talerne minnet om det ærerike arbeidet til den avdøde Frp-profilen John Alvheim. Én taler mente det var behov for å bruke den moralske pekefingeren hans i dag også.

Men det var bare et fåtall delegater som adresserte også noe av omsorgs-kritikken til egen regjering. Først og fremst var det Ap-styrte kommuner som driver med «re-kommunalisering» som fikk gjennomgå.

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter