– Hvorfor satser dere på dette, Øyvind Lund, mediedirektør i NRK?
– Det er en erkjennelse av at den norske befolkningen i dag er flerkulturell, og at det å få tak i viktig informasjon om det norske samfunnet kan være vanskeligere for noen på grunn av dårlige språkkunnskaper. Det er ikke vanskelig å få tak i stoff fra internasjonale medier, men hvis man vil vite mer om det norske samfunnet, ser vi at det mangler et tilbud.
– Hva skal dette inneholde?
– Vi tenker oss et spisset produkt, og vi tenker at det vil ha større potensial på nett enn i de tradisjonelle TV- og radiokanalene. Vi er fortsatt svært tidlig i planleggingen, men noe av det vi drøfter, er hvordan vi skal løse det med tanke på språk. Om vi skal bruke enkel norsk eller andre språk.
LES OGSÅ: Snart kan slike TV-innslag sponses
Bruker hjemlandets medier
– Hvilke nyhetsmedier benytter nyankomne seg av i dag?
– Det er vanskelig å måle den flerkulturelle befolkningen, men vi vet noe. De bruker sine hjemlands medier, de bruker også YouTube mye, og de har selvsagt smarttelefoner og er tilgjengelige på nett.
– Hva har overrasket deg den siste uken?
– Jeg ble jo overrasket av Panama Papers. Eller ble jeg egentlig dét? Om ikke, er det positivt å se hvordan digitaliseringen og et godt journalistisk arbeid sammen kan føre til viktige avsløringer.
LES OGSÅ: Flere lar seg krenke på andres vegne
Mer åpenhet om psykisk helse
– Hva er vår tids største tabu?
– Vi har kanskje ikke så mange tabuer igjen, men jeg tror vi fortsatt må jobbe med mer åpenhet rundt problemstillinger som tidligere har vært tabu. På NRK sender vi nå «Jeg mot meg», som er et program som tar opp psykisk helse. Hvis vi skal klare å bryte tabuene, må flere gjøre som de unge menneskene i programmet, og stå fram med det man sliter med.
LES KOMMENTAREN OM 'JEG MOT MEG': Psyk nasjon