Nyheter

– Best å holde seg inne

Kunstmaleren Christer Glein forberedte seg på å få besøk fra Norge da han hørte sirenene dra mot flyplassen.

To selvmordsbomber eksploderte på Brussels flyplass i 8-tiden tirsdag morgen. Senere ble det rapportert om fire eksplosjoner på forskjellige T-banestasjoner i byen. Til sammen 43 personer er drept i angrepene i Brussel, sier politikilder til Het Nieuwsblad. Tallet er ikke offisielt bekreftet.

– Senere i dag skulle kjæresten min skulle fly fra Norge til Brussel. Men det blir nok ikke noe av nå som flyplassen nærmest er hermetisk lukket, sier Glein på telefon til Vårt Land.

– Det er ubehagelig, og jeg drar ikke på jobb i dag. Men her inne i leiligheten føler jeg meg ikke utrygg.

LES OGSÅ: Advarer Europa mot å gå i terroristenes felle

Kunstnerby

Glein flyttet til Brussel sammen med en håndfull andre norske kunstnere i slutten av 2014, og deler arbeidsplass med noen av dem i bydelen Saint-Gilles, sør for bysentrum. T-banestasjonene hvor det rapporteres om eksplosjoner ligger like ved EU-parlamentet, vel to kilometer øst for kjernen av bysentrum.

– På tiden jeg har bodd her har jeg sett at sikkerhetsnivået har økt. På grunn av EU-hovedkvarteret har det hele tiden vært mer synlige sikkerhetstiltak her enn vi er vant til i Norge, men den siste tiden har vi også sett flere store militærkjøretøy i gatene.

LES OGSÅ: Kunstsamlere trekker kunstnere til Brussel

LES OGSÅ: – Det har blitt mye mer snakk om Brussel de siste par årene

Mulig lenke til Paris

Før helgen ble Salah Abdeslam pågrepet i bydelen Molenbeek nord i Brussel. Han var den eneste overlevende av terroristene bak angrepene på Paris i november.

– Jeg tipper det at det som skjer i dag kan ha noe med det å gjøre. Men det er også noe med tiden vi lever i. Norge er jo også involvert i konflikter på en rekke fronter, så jeg er ikke sikker på at det er mindre trygt her i Brussel enn mange andre steder. Uansett hvor man er må man være bevisst på ikke å sette seg i større risiko enn nødvendig, sier Glein.

Les mer om mer disse temaene:

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter