Nyheter

Vil bak politiets sperringer

I Åsted Norge ønsker Jens Christian Nørve og kollegaene å hjelpe politiet med å oppklare kriminalitet.

– Hva håper dere at seerne får ut av programmet, Nørve?

– I Åsted Norge kan politiet banke på nesten 600 000 dører samtidig, og be om tips fra publikum. Vi vil også oppsøke og konfrontere kriminelle som er på rømmen. Og så ønsker vi å ta med seerne bak sperrebåndene og vise hvordan politiet jobber, forteller TV2-journalisten.

– Vi har også samlet de fremste ekspertene i landet i studio som tegner og forklarer. Så jeg håper seerne føler at de også har lært etter å ha sett programmet.

Først nå det satses i Norge

Er Åsted Norge noe helt nytt i norsk sammenheng?

– I Sverige og Danmark har lignende krimprogrammer vært på luften i over 15 år. I Norge har vi hatt noen få sesonger med denne type program på 90-tallet og starten av 2000-tallet. Men det er først nå det satses stort, sier Nørve.

LES OGSÅ: Kaster seg på «true crime»-bølgen

Han hevder seertallene viser at folk vil ha denne typen programmer.

Etterlyser personer under sending

Hva er de etiske utfordringene knyttet til å lage et slikt program?

– Vi blir stilt overfor flere etiske problemstillinger, sier han.

– For eksempel etterlyser vi personer i hver sending. Her må vi vurdere forbrytelsen opp mot det å bli eksponert for 600.000 seere. Det er også viktig for oss å understreke at enhver er uskyldig inntil det motsatte er bevist.

– Men i mange av overvåkingsvideoene vi viser er det ganske åpenbart hva som skjer og hvem som er den skyldige, legger han til.

Tror mer kommer

Dere hadde høye seertall på premieren. Hvor mange har sett programmet til nå?

– Vi har i løpet av de fire første programmene 586.000 seere i snitt og en markedsandel på 36 prosent. Det er vi veldig fornøyd med.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Ser du for deg at vi vil få flere lignende programmer på norsk TV fremover?

Jeg håper at Åsted Norge kan leve i mange år fremover. Vi ser at seerne vil ha det vi lager og det gir oss inspirasjon til å fortsette, sier Nørve.

– Vi ser at programkonsept basert på ekte krim slår an internasjonalt, så jeg tror vi vil få flere lignende program også i Norge.

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter