Les mer om TF

Utdanning til kirke og samfunn

gxO2-CrOTMY


Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo tilbyr utdanning innen teologi og religion som gir deg redskaper og kompetanse til å jobbe i kirke og samfunnsliv. Samfunnet trenger mennesker med solid fagkunnskap, evne til selv- stendig refleksjon og kritisk sans. En utdanning ved Det teologiske fakultet setter deg i stand til å være med på å løse morgendagens utfordringer.

Profesjonsstudiet i teologi
Studiet utdanner prester og teologer. Her møter du de klassiske teologiske fagene i tett samspill med praksisfeltet. Du vil møte arbeidshverdagen som prest gjennom praksisperioder, og det legges stor vekt på at du skal bruke det du lærer i praksis. Du får fordype deg i Bibelen, kirkehistorie, systematisk teologi og praktisk teologi. Samtidig vil du møte andre fagområder som historie, litteraturvitenskap, filosofi og samfunnsfag. Du får en solid faglig kompetanse, og de riktige redskapene for å bruke det du lærer i arbeidslivet.

Bachelor i religion og samfunn
Hvordan er ditt syn på fattigdom, homofili, likestilling og andre aktuelle spørsmål påvirket av religion? Hva skjer når ulike kulturer og religioner skal leve side om side, og hvorfor ender dette så ofte med konflikter? Programmet fokuserer på forholdet mellom religion og etikk, religion og politikk, kjønn og religion og religionenes forhold til hverandre i vår egen tid. Du vil bli kjent med områder i verden hvor religion på ulike måter har spilt og spiller en konfliktfylt og formende rolle på politikk og samfunn. På religion og samfunn vil du møte forskere som har stått i spissen for utviklingen av interreligiøse studier som fagfelt, og som har særlig god kjennskap til kristenmuslimske relasjoner.

Bachelor i kristendom, kultur og læring
Studiet gir deg grunnleggende kunnskaper om kristen tro og praksis, og lærer deg å reflektere over hvordan og på hvilke premisser vi lærer og praktiserer religion. Du får arbeide med sentrale spørsmål knyttet til kristen tro og kultur, og innføring i religionspedagogiske og religiondidaktiske temaer. Studiet gir deg kompetanse til å bli trosopplærer og menighetspedagog. I løpet av studiet får du utvikle deg som aktør i arbeidet med formidling av kristen tro og praksis. Du vil lære å planlegge og gjennomføre læringsaktiviteter innen rammen av et kirkelig læringsfellesskap.

Husk søknadsfristen 15. april

VELKOMMEN TIL DET TEOLOGISKE FAKULTET!

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter