Nyheter

– Denne kristendommen er ikke mer ekte

Den kristne studentorganisasjonen Laget arrangerer tirsdag et seminar der det stilles spørsmål ved jordens alder og menneskets utvikling. Det har fått andre kristne til å reagere.

– Jeg mener at kreasjonisme er en uting i det kristne miljøet. Den bygger opp murer og styrker forestillingen om at det er en konflikt mellom tro og vitenskap, sier siviløkonom og filosofistudent, Daniel Joachim Kleiven.

Han sikter til tirsdagens arrangement på Universitetet i Agder. Der har Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (Laget/NKSS) invitert teolog Andreas Årikstad til å holde et foredrag som setter spørsmålstegn ved evolusjonsteorien. Det får Kleiven til å reagere:

LES MER: Konservative kristne har akseptert Darwin i det stille

– Forestillingen om at dette er ekte og tradisjonell kristendom, er feil. Det er ikke sånn at man må betvile vitenskapelige fakta for å tro på Gud, sier han.

Kleiven driver selv et eget nettsted hvor han blogger om Gud, vitenskap og filosofi. Han er opptatt av å formidle dypere innsikt om disse tema.

Håper på debatt

Asbjørn Kallhovd, styremedlem i Grimstad kristne studentlag, er en av initiativtakerne bak arrangementet.

– Som kristne har vi en fellesnevner, nemlig at Jesus er vår frelser. Det står i Bibelen, og for at det skal være sant må vi også kunne tro på resten av det som står i Bibelen, sier Kallhovd.

Han ønsker at folk skal få opp øynene for at det er Gud som har skapt verden. Selv er han tilhenger av de kreasjonistiske teoriene, blant annet at jorden ble skapt på seks dager.

LES MER: En forskningsminister kan ikke tro på Gud

– Det er dette budskapet som blir presentert i kveld, men det er selvfølgelig rom for andre meninger. Derfor åpner vi for en diskusjon rundt tema i etterkant.

– Hva tenker du om kritikken fra Kleiven?

– Når vi ser så forskjellig på dette, så forstår jeg jo at han reagerer. Jeg er ikke enig i at dette bygger murer. Dette er et spørsmål om prioriteringer. Hvis du skal legge vitenskapen til grunn for alt, så må Bibelen strekke og tilpasse seg etter den. Det synes jeg blir en gal prioritering. Bibelen må komme først.

Lokalt initiativ

Karl-Johan Kjøde, generalsekretær i Laget, forteller at initiativet til tirsdagens foredrag kommer fra lokallaget. Han forstår kritikken fra Kleiven, men mener det må være mulig å debattere temaet.

– Jeg mener at det er viktig å ha en åpen samtale om dette. Det håper jeg også at arrangementet vil føre til, sier han.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter