Les mer om Danielsen VGS

- Skolen der unge mennesker blomstrer

Bilde 1 av 7


Studiespesialisering og helse- og oppvekstfag. Vi holder til i moderne lokaler i Bergen sentrum.
Søk opptak via skolens nettsider innen 1. mars.
Leonora Standal Hjelle, Martine Ågotnes og Julie Dahle går alle i Vg1 på deltalinjen. Her forteller de om linjen og hvorfor de vil anbefale den.


- Deltalinjen er en fordypningslinje i enten samfunnsfag eller økonomi på studiespesialisering. På deltalinjen er de veldig opptatt av at vi lærer i praksis, men gjør aktiviteter knyttet til tema slik at vi ser sammenhenger på en annen måte.

- I høst dro vi på studietur til Oslo, hvor vi deltok på rollespillet «Rett på sak» på Stortinget. I Vg3 skal på en utenlandstur, og snart skal vi ha praksis i bedrifter og organisasjoner.

- Vi som går på delta er en sammensveiset klasse. Vi har det alltid gøy sammen og stoler veldig på hverandre. Det at vi er en gjeng med felles interesser styrker også miljøet. Her lærer vi mye om å respektere hverandres meninger. Vi trives veldig godt med å debattere, og det hjelper oss å skjønne samfunnet og politikernes synspunkt.

- Hvis du velger økonomi som fordypning får du være din egen sjef og starte egen bedrift. Du får god veiledning og oppfølging av lærere. Alt du trenger er en idé!

- Vi får mye besøk, fra journalister, folk som har skrevet en bok eller har en historie å fortelle. Vi har besøkt Bergens Tidende, vært på et flyktningmottak og vært med å lage en sosial dag for dem. I tillegg har vi hatt rollespill med FN-sambandet hvor vi lekte diplomater en dag. Tre av oss deltok også nylig på European Youth Parlament.

- De som er engasjerte og ønsker å påvirke samfunnet i en positiv retning bør velge deltalinjen! Man trenger ikke være medlem av en organisasjon, men bare ha en interesse for samfunnet.

Søknadsfrist: 1. mars

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter