Nyheter

Ny Frp-politiker ut av kirken i protest

Gruppeleder i Drammen Frp, Jon Helgheim, mener Den norske kirke «driver et direkte samarbeid med den sosialistiske siden». – Nesten komisk, svarer prosten.

Bilde 1 av 2

– Jeg tåler en del, men nå har det gått langt over alle grenser. Kirken driver et direkte samarbeid med den sosialistiske siden, og de kommer med utspill for å støtte opp om hverandre, sier Frps gruppeleder i Drammen, Jon Helgheim.

Onsdag fylte han ut skjemaet for utmelding av Den norske kirke og la ut bilde av det på Facebook. Tidligere har nåværende samferdselsminister og nestleder i Frp, Ketil Solvik-Olsen, og stortingsrepresentant Kenneth Svendsen meldt seg av kirken. Begge la vekt på biskopenes engasjement i oljepolitikken.

LES OGSÅ: Disse politikerne har meldt seg ut av kirken i protest

Onsdag uttalte prost Kjell Ivar Berger i Drammen til Dagsavisen Fremtiden:

– Om det å vise solidaritet med svake og utsatte er venstrepolitikk, ja, da får de heller anklage oss for det. For meg handler det om menneskeverd.

– Vil ikke være støttemedlem mer

Jon Helgheim reagerer sterkt på at kirken mener at Frp ikke viser nestekjærlighet i innvandringspolitikken. Han mener kirken i samarbeid med venstresiden nå driver en kampanje mot Frp.

– Særlig etter at Frp kom i regjering, har de drevet en stor kampanje for å få folk til å vende seg mot Frp. Og ingen skal fortelle meg at ikke kirken og venstresiden snakker sammen om politikk og lager en felles strategi, sier Helgheim.

LES OGSÅ: «Listhaug har rett. Kirken er sosialistisk»

Han mener kirken støter fra seg mange av dem som har følt tilhørighet der ved å angripe Frps politikk. Helgheim vil ikke direkte oppfordre andre til å melde seg ut, men han håper flere vil vurdere sitt medlemskap.

– Jeg har valgt å forbli medlem fordi jeg støtter det viktige arbeidet kirken gjør. Nå er jeg imidlertid ikke komfortabel med å være støttemedlem lenger, sier han.

– Blir nesten bare komisk

Prost Kjell Ivar Berger mener Helgheims utmelding er en paranoid reaksjon:

– At kirken har rottet seg sammen med den politiske venstresiden, er en helt absurd idé, sier Berger.

– Kirken reagerer på regjeringens forslag til innstramminger i innvandringspolitikken ut fra det mandat vi har. Vårt mandat er å være på parti med de menneskene som ikke blir hørt.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Han sier at han skjønner at det kan være vondt for Frp å få stemplet politikken sin som menneskefiendtlig. Prosten avviser likevel at kirken har en agenda om å ramme Frp:

– Det blir nesten bare komisk. Jeg tror Sylvi Listhaug og Frp handler ut fra god tro, men når det kommer så sterke reaksjoner både nasjonalt og internasjonalt, kan det være lurt å lytte, mener Berger, som synes det er synd at Helgheim ikke lenger vil være medlem.

– Jeg synes det er synd at han melder seg ut på grunnlag av en misforståelse.

Saken er hentet fra Dagsavisen Fremtiden.

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter