Nyheter

Solhjell slakter Brendes Palestina-politikk

– Jeg kan ikke se at Børge Brende har tatt ett eneste viktig initiativ for å støtte palestinerne, sier SV-toppen.

Utenriksminister Børge Brende (H) har ikke tatt et eneste viktig initiativ for å støtte palestinerne, mener Bård Vegar Solhjell (SV).

Solhjell er nylig kommet hjem fra Palestina etter en tur sammen med utenrikskomiteen på Stortinget og sier han så mer håpløshet i regionen enn noen gang før. I Dagsavisen tar han et oppgjør med regjeringen, som han mener ikke gjør nok for palestinerne.

LES MER: Jøder og palestinere kjemper om egen identitet, skriver Erling Rimehaug

– Jeg kan ikke se at Børge Brende har tatt ett eneste viktig initiativ for å støtte palestinerne, for å jobbe for den palestinske saken – en egen stat. Derimot har han brukt en del ressurser på å avvise andres initiativer, anerkjennelse, merking av varer fra ulovlige bosetninger. Det nye fra Norge har vært å varsle en handelsavtale med Israel, som jo er en premiering, sier Solhjell til avisen.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Han ber regjeringen gjennomføre en rekke tiltak, blant annet merking av varer fra bosetningene og å støtte Palestinas krav om å bli en rettmessig stat.

Utenriksminister Børge Brende kjenner seg ikke igjen i kritikken. Han og mener tvert imot at regjeringen skiller seg ut blant andre vestlige regjeringer ved å prioritere Israel-Palestina-konflikten så høyt som den gjør.

– Ikke minst i arbeidet med å hjelpe palestinerne med å forberede en palestinsk stat, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter