Nyheter

Scientologikirken i Norge trues med konkurs

– De har vært en dårlig betaler og skylder leie for rundt ni måneder, sier utleier.

Scientologikirken har etterlatt seg ubetalt husleie på nesten 300.000 kroner til Panoramagruppen. Nå vil utleieren slå den religiøse organisasjonen konkurs, skriver Dagens Næringsliv.

– De har vært en dårlig betaler og skylder leie for rundt ni måneder, sier administrerende direktør Stig Bjarne Sandøy i Panoramagruppen til avisen.

LES MER: – Det er fortsatt et mysterium hvordan noen kan la seg forføre

Gullsmedleverandøren har leid ut lokaler til Scientologikirken i Grenseveien i Oslo, men nå har organisasjonen flyttet ut. Tilbake står en ubetalt husleie på 292.434 kroner.

– Dette er noe vi arbeider for å rydde opp i, sier talsperson for Scientologikirken Norge, Rasmus C. Lossius.

LES MER: – Scientologien har et viktig budskap til menneskeheten

Han forklarer at Scientologikirken, som har flyttet til nye lokaler i Tollbugata, føler seg trygg på at den skal klare å unngå konkurs.

– Dette er ikke en god nyhet og noe vi selvsagt skulle ønske vi var foruten. Scientologikirken finansieres av donasjoner fra medlemmene våre og interesserte som har tro på den anvendte religiøse filosofien som vi arbeider med. Nå vil jeg oppfordre medlemmer og støttespillere til å komme innom og donere, så skal vi få ordnet opp i dette så fort som mulig, sier Lossius.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter