Nyheter

Julegavene ryker i krisetid

Gaver og julebord kuttes i en kriserammet oljebransje.

– Jeg synes det hadde vært upassende å flotte seg med dyre pakker i en tid med permitteringer, oppsigelser og lønnskutt, sier prosjektleder Kristin Ytterdal i Rig Management i Stavanger til NRK.

Sterk nedgang ventes i norsk oljebransje både i år, neste år og i 2017. I verste fall kan de dårlige tidene føre til tap av 200.000 årsverk mellom 2014 og 2020, skriver Teknisk Ukeblad.

Nå må ansatte se langt etter presanger som øretelefoner og friluftsutstyr.

Halvvert salg

Selskapet Respond profilering & firmagaver i Stavanger solgte julegaver for 11 millioner i fjor, og har hatt oljenæringen som ivrig kunde. I år blir salget mer enn halvvert, og staben en redusert fra 17 til 8 ansatte.

Også julebordene prioriteres bort. Ifølge Stavanger Aftenblad er amerikanske ConocoPhillips blant dem som har avlyst julebordet for ansatte både på land og offshore i Norge, melder NTB.

Statoil skal ha julebord i år. Nye retningslinjer sier samtidig at ansatte kun får delta på ett – og hvis ikke annet er avtalt, er det uten partner.

– Stikkord er nok nøkternhet, sier pressekontakt Morten Eek til avisen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Kutter veldedighet

Enkelte selskaper har gitt penger til veldedighet rundt jul. Blant dem er serviceselskapet Aibel, som vanligvis har gitt en halv million kroner til ideelle organisasjoner. I år dropper de dette, melder NRK.

– Det er tøffe tider i bransjen. Vi har ikke prioritert dette denne julen, sier kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter