Nyheter

Nye sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem

Israelsk politi og palestinere støtte nok en gang sammen ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem mandag morgen.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Situasjonen er svært spent ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem idet jødene starter feiringen av løvhyttefesten. Palestinere trapper opp protestene mot at stadig flere israelere besøker den omstridte plassen.

Muslimer som var på plassen etter morgenbønnen mandag, ble bortvist, og alle inngangsporter som brukes av muslimer, ble stengt. Samtidig åpnet politiet plassen for ikke-muslimer, som har lov til å besøke stedet fra klokka 7.30 til 11.

LES OGSÅ: Brennbart på Tempelhøyden

Sammenstøtene brøt ut mandag morgen mellom israelsk politi og palestinere som hadde forskanset seg inne i moskeen, som ligger på plassen Haram al-Sharif i Jerusalems gamleby, kjent som Tempelhøyden blant jødene.

En rekke ungdommer hadde ifølge politiet overnattet i moskeen. Mandag morgen skal de ha kastet stein og bensinbomber mot politiet. Politiet svarte med sjokkgranater, noe som skal ha ført til flere branner inne i moskeen, ifølge den jordansk-baserte institusjonen Waqf, som har det administrative ansvaret for stedet.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Uroen har ført til at det kun er muslimer over 50 år som slipper inn på plassen. Søndag ble plassen dessuten stengt for alle jøder.

Haram al-Sharif er det tredje helligste stedet i islam, samtidig som Tempelhøyden er det helligste stedet i jødedommen.

Løvhyttefesten (sukkot) varer i åtte dager.

LES OGSÅ: Israel-bølge i høstens bokflom

©NTB

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter