Nyheter

KrF og Venstre reagerer på at asylbarn ikke blir hørt

Venstre og KrF mener det er en grov feiltolkning av regelverket at Utlendingsnemnda (UNE) har sagt nei til asylbarna uten at disse har vært direkte hørt.

Venstre og KrF har nå kontaktet Statsministerens kontor (SMK). De vil ha statsministeren på banen for å få justisminister Anders Anundsen (Frp) til å rydde opp i UNEs praksis rundt høring av barn, skriver Aftenposten.

– Tolkningen av regelverket som UNE legger til grunn, er uholdbar. Vi har vært veldig tydelige på at barna skal høres. Det ble laget åpning for ett unntak – dem som åpenbart skulle få komme tilbake, kunne man la være å høre for å spare tid. Dette skulle være den eneste unntaksordningen. Punktum, sier KrFs nestleder Dagrun Eriksen til Aftenposten.

LES OGSÅ: – Asylbarna forskjellbehandles

UNE, derimot, har pekt på regelverket de har fått av Justisdepartementet og slått fast at nemndene ikke er nødt til å høre barna direkte dersom nemndene selv mener saken er nødvendig opplyst.

– UNE driver med fri tolkning av et rundskriv. Dette viser at systemet vårt ikke virker lenger. sier Venstres leder Trine Skei Grande.

Utlendingsnemnda (UNE) er nå halvveis i sin klagebehandling for de utsendte asylbarna og deres familier. 11 av 15 familier har fått avslag, fire familier får komme tilbake til Norge. To av de fire familiene har bare fått begrenset opphold og må bo på mottak og søke nytt opphold hvert år. UNE bekrefter overfor Aftenposten at ingen av barna har vært hørt direkte i nemndbehandlingene.

LES OGSÅ: – Barnevernet må få ansvar for asylbarn

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter