Nyheter

Finsk skole ber jenter kle seg anstendig

En finsk skole anbefaler sine kvinnelige elever til å kle seg i mer tekkelige klær på grunn av asylsøkere som kommer til landet, skriver avisen Savon Sanomat.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Møtet med mannlige elever fra muslimske land ved folkehøyskolen Pohjois-Savon blir lettere å takle hvis de kvinnelige elevene bruker klær som ikke er for avslørende, skriver avisen.

– For eksempel når man hilser på hverandre, kan de konsentrere seg om situasjonen og ikke på det forstyrrende øyeblikket når det er synlig bar hud på kvinnene, sier en rådgiver ved skolen.

LES OGSÅ: TV-dugnad ga millioner til flyktningarbeid

Ifølge den kvinnelige rådgiveren er nesten alle ved skolen enige om at dette tiltaket er bra.

– Man trenger ikke store utringninger. Det er ikke mye forlangt at man tar på seg en bluse med litt høyere hals eller har et skjerf rundt halsen, sier hun videre.

Skolen har ifølge avisen ikke krevd at noen skal endre på sin klesstil. Man har på forhånd diskutert saken med studentene og de har tatt positivt imot anbefalingene, heter det.

– Jeg har ikke møtt denne type tankesett på svært lenge, kommenterer overinspektør Olli Snellman i Migrationsverket, det finske utlendingsdirektoratet.

Følg oss på Facebook og Twitter!

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter