Nyheter

Normisjons første kvinnelige sjef forlenger kontrakten

Anne Birgitta Langmoen Kvelland fortsetter som generalsekretær i Normisjon fram til 2020.

– Jeg var aldri i tvil om hva jeg skulle svare da forespørselen kom, sier Kvelland, som ble tilsatt i en toårig åremålsstilling 1. april 2014. Nå forlenges avtalen med fire nye år.

– Selv om jeg var kjent med bevegelsen og organisasjonen da jeg begynte, tar det tid å bli kjent med rollen som generalsekretær. Den kjenner jeg nå. Samtidig er det lettere å ta tak i ting når man har fire og et halvt år på seg og ikke bare halvannet, sier hun.

LES MER: Normisjon-general oppfordrer til å gi dagslønn til Syria

– Store og spennende utfordringer

Anne Birgitte Langmoen Kvelland overtok en organisasjon i lederkrise da hun ble organisasjonens første kvinnelige toppsjef. Relativt ukjente Ingvar Torsvik ble ansatt som generalsekretær i juli 2013, men ble avsatt et par uker før tiltredelse 1. januar 2014. Saken skapte storm både eksternt og internt.

Nå har Kvelland rukket å bli varm i trøya, og hun gjør seg tydelige tanker om hva hun vil prioritere i tiden framover.

– Vi står overfor store og spennende utfordringer i Normisjon. Vi skal nå nye mennesker med evangeliet og bygge gode fellesskap for troende, sier hun.

LES MER: 1 av 3 toppledere i Kristen-Norge er kvinner

Ta nye grep og strategiske valg

Selv om oppdraget er det samme, understreker hun at organisasjon må være åpen for endringer.

– Vi må hele tiden spørre oss om vi har former og ordninger i arbeidet vårt som er gode og funksjonelle. Jeg håper at Normisjon kan være en organisasjon som hele tiden tar nye grep og gode, strategiske valg. Vi bør hele tiden være i endring til det bedre, sier hun.

På spørsmål om hvordan hun selv vil prege organisasjonen i tiden framover, svarer hun:

– Jeg kommer til å bruke mye tid på å jobbe mot lederne i organisasjonen. Det er noe jeg har brukt mye tid på, og som jeg kommer til å fortsette med. Det handler om å finne riktig retning sammen for framtiden, sier hun.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Var trygge på at hun var godt egnet

Landsstyreleder Tormod Kleiven er meget fornøyd Kvellands innsats i sjefsstolen.

– Hun har vist på en forbilledlig måte et lederskap som samsvarer både med hva Normisjon trengte og fortsatt trenger, sier han i en pressemelding.

– Anne Birgitta ble ansatt da Normisjon sto i en svært krevende situasjon på bakgrunn av generalsekretærsaken. Vi var trygge på at hun var godt egnet til å gå inn i rollen som generalsekretær.

Kleiven mener Kvellands styrke er at hun er «en strategisk leder, relasjons- og kulturbygger»:

– Hun har mye å bidra med i det å finne fram til arbeidsformer som gjør Normisjon til en enda mer målrettet misjonsbevegelse for å oppfylle visjonen vår om Jesus Kristus til nye generasjoner og folkeslag.

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter