Nyheter

NLM åpner leirsteder for flyktninger

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) tilbyr å innkvartere flyktninger på flere av leirstedene sine.

– Vi ønsker å hjelpe mennesker i nød. Derfor gir vi nå beskjed til norske myndigheter om at vi kan tilby overnattingsplasser på noen av våre leirsteder, sier generalsekretær i NLM, Øyvind Åsland.

Har du mulighet til å huse flyktninger? Registrer deg her!

UDI ba om bidrag

De siste månedene har flyktninger og asylsøkere strømmet til Europa. Også Norge merker pågangen av langt flere flyktninger og asylsøkere. Nå ønsker NLM å bidra for å møte behovet for midlertidig innkvartering.

LES OGSÅ: Stordalen vil huse 5.000 flyktninger

– NLM driver allerede et asylmottak på Ormseter utenfor Hamar som har fått et spørsmål fra UDI om de kan tilby flere plasser. Det vil vi nå svare positivt på. Vi har mulighet til å åpne flere av våre leirsteder for flyktninger og asylsøkere, sier Øyvind Åsland.

Besøkte Budapest

NLM Norge var i forrige uke på stabstur til Budapest, som de siste dagene har vært preget av flyktningkaos.

– Det gjør selvfølgelig inntrykk å vite at man er så tett på dramaet som utspiller seg. Ambivalensen som man kjenner på ved å være så nær, samtidig som mange ting virker normalt, er noe vi sitter igjen med etter turen, sier personalleder Kari Margrethe Solvang til KPK.

SE VÅRT OVERSIKTSKART: Her kan du hjelpe

Til sammen har Misjonssambandet over 30 leirsteder. I disse dager kartlegges det hvor mange av disse som kan være aktuelle for å huse flyktninger.

– Det er store variasjoner mellom leirstedene når det gjelder aktivitetsnivå. Vi tror det er mulig å bidra med overnatting til flyktninger uten at konsekvensen blir at vi må avlyse leirer eller samlinger.

– Handler om å hjelpe mennesker i nød

Generalsekretæren understreker at dette ikke er et forsøk på å flagge standpunkt i den politiske debatten rundt flyktningene.

– For oss handler dette om å hjelpe mennesker i nød. Vi vil vise kristen nestekjærlighet overfor de som trenger tak over hodet. Så overlater vi til norske myndigheter å undersøke beskyttelsesbehovet for den enkelte, sier Øyvind Åsland. KPK

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter