Nyheter

De Kristne-avis: Former politikk etter profetier

I den offisielle valgavisen til Partiet De Kristne i Vest-Agder står det at «vi lytter til de profeter som Gud sender oss i dag, og former selvfølgelig vår politikk etter det de sier».

Avisen er distribuert til alle husstandene i Vest-Agder. Sitatet er hentet fra presentasjonen av lokallaget i Farsund.

Partiet De Kristne har vært i hardt vær den siste uken fordi flere ledere i partiet har anbefalt boken 22. juli-profetien. Forfatter Jeremy Hoff hevder at terroren på Utøya og i regjeringskvartalet var en straff fra Gud på grunn av Israel-fiendtlig politikk.

LES OGSÅ: – Gud tillot 22. juli

Da Vårt Land intervjuet partileder Erik Selle var han tydelig på at han ikke ønsket at boken skulle profileres i PDK-sammenhenger.

– PDK skal fremme materiell som PDK lager selv. I vår sammenhenger vil jeg ikke ha den boken eller andre ting som ikke er en del av vårt budskap, sa han.

Selle sa også at han ikke ønsket å åndeliggjøre Midtøsten-konflikten.

– Tar du avstand fra en åndeliggjøring av konflikten?

– Det er mange ting som har en åndelig dimensjon, men hvis vi skal diskutere Norges forhold til Israel, må vi gjøre det på politisk grunnlag.

Guds velsignelse. Presentasjonen i parti-avisa starter med å slå fast at Norges velstand og trygghet skyldtes at landet er bygget på kristne verdier og sendte ut mange misjonærer.

«Til og med under krigen opplevde landet en form for beskyttelse. Mens de la Europa i ruiner, bygget faktisk okkupantene opp landet vårt med veier, jernbane og flyplasser.»

Nå er Norge i ferd med å miste denne velsignelsen og beskyttelsen, ifølge PDK. Årsaken er Arbeiderpartiets avkristningspolitikk. De «kastet Jesus ut av skoler og samfunn, og erstattet ham med apelære og hedonistisk morallære».

«Gud er en gentlemann, vil vi ikke ha Ham, trekker Han seg tilbake – og samfunnet må til slutt betale prisen. Vi er kommet dit hen at Norge er i ferd med å miste Guds velsignelse og beskyttelse, og det er svært alvorlig,» konkluderer de.

LES OGSÅ: 22. juli-profetien er nasjonalsjåvenistisk tankegods fra USA

Profeti-kritikk. Partiet De Kristne stiller lister til alle fylkesting og 67 kommuner. De ligger an til å kunne kapre et mandat i fylkestinget i Vest-Agder, viser galluper. I Farsund trenger partiet bare noen titalls flere stemmer enn de fikk i stortingsvalget for to år siden, for å komme inn i kommunestyret.

LES OGSÅ: De Kristne tett på mandater

Etter stortingsvalget i 2013 ble PDK kraftig kritisert for å bruke profetier til å vinne velgere. En av dem som reagerte var medieviter, teolog og KrF-er Geir Magnus Nyborg.

– Verden har sett nok av politikere og andre som manipulerer Gud inni sine planer, skrev han i et leserinnlegg.

I partiavisa for Vest-Agder beskriver de hvordan de som et kristent parti bygger på bibelske prinsipper.

«Vi gransker de bibelske skriftene – og lytter til de profetene som Gud sender oss i dag, og former selvfølgelig vår politikk etter hva de sier».

LES OGSÅ: Krever at De Kristne-leder tar oppgjør

– Uten Jesus blir alt feil

I parti-avisa er lokallaget tydelig på at Jesus må med på laget, ellers «blir alt vi gjør fåfengt». «Man kan ha de mest velformulerte politiske programmer, de beste intensjoner, de mest intelligente politikere og all verdens rikdom – men uten Jesus på laget, blir alt vi gjør likevel feil.» Videre skriver de at når «Jesus – som er gitt all makt i Himmel og på Jord – er med, kan Han til og med velsigne feilene vi gjør slik at det blir noe positivt.»

Trakk seg etter uttalelser

Vårt Land har forsøkt å få tak i partileder Erik Selle, men han henviser oss videre til partisekretær Jan Ingvaldsen via sin telefonsvarer.

Ingvaldsen ønsker å få spørsmålene skriftlig. Han viser til at artikkelen i partiavisa er skrevet av Henry Østhassel som nå har trukket seg som leder av lokallaget til PDK i Farsund. Årsaken er uttalelsene han kom med i forbindelse med boka 22. juli-profetiene. Også fylkesleder i Vest-Agder, Jan Ernst Gabrielsen, trakk seg av samme årsak.

LES OGSÅ: De Kristne-topp trekker seg etter 22. juli-uttalelser

– Får stå for egen regning

Vårt Land har blant annet spurt om PDK mener at Norge står under Guds velsignelse, om denne kan bli trukket tilbake, og hvordan politiske motstandere skal kunne forholde seg til et parti som hevder at alt blir galt om man ikke har Jesus på laget.

– Dette innlegget står på forfatteren av innleggets regning. Alt PDK står for finner du i vårt meget gode program som ifølge de fleste valgbarometer er godt i tråd med folkesjela i landet vårt, skriver Ingvaldsen.

– Forstår du at det kan oppfattes som partiets syn når det presenteres slik i en offisiell valgavis?

– Det kan være at enkeltpersoner i hvert fall tolker at lokallaget står for det, men jeg har ikke fått en eneste reaksjon så langt, sier Ingvaldsen.

Vårt Land anbefaler

Mer fra: Nyheter