Nyheter

Politiet: – Samme person kan stå bak to kirkebranner

Politiet mistenker at det var samme person som sto bak brannen i domkirken i Bergen onsdag og kirkebrannen i Vågsøy for to uker siden.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Politiet i Bergen og Vågsøy skal nå samarbeide for å finne ut om det er sammenheng mellom de to sakene, skriver Bergens Tidende.

– Det første jeg tenkte da jeg hørte om brannen i domkirken i Bergen, var at det kan være snakk om samme person, sier fungerende lensmann i Vågsøy, Tor Sæther til avisen.

– Vi samarbeider om den generelle etterforskningen og utveksler informasjon. De får tilgang til vår informasjon, og vi får tilgang til deres for å se om vi finner likhetstrekk ved brannene, sier han.

LES OGSÅ: Tente på kirke i Måløy

– Frykter oppblomstring

– Det er forferdelig trist og tragisk. Uansett hvem det er å skulle gå til et slikt steg, og det er ille nok om det bare er mennesker som er i aldeles ubalanse, forteller domprost i Bergen, Jan Otto Myrseth, til Vårt Land.

LES OGSÅ: Først brenner kirken – så splittes folket

Han er på ferie og fikk vite om brannen i domkirken da han ble oppringt av Bergens Tidende. Han synes ikke det er så fjerntliggende å se de to brannene i Vågsøy i Sogn og Fjordane og i Bergen i Hordaland i sammenheng.

– Den store frykten er at dette skulle kunne være en oppblomstring av kirkebranner slik vi kjenner det fra for 20-30 år siden. Vi vet at disse tingene har en smitteeffekt, sier han.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter