Nyheter

Kirken ble lagt ned – meldte seg ut

Nå går den tidligere menighetsrådslederen i Den norske kirke på pinsemøter.

Øystein Johan Østby sier det er viktig for kirkegjengerne i ­menigheten i New Orleans ikke å bli bitter hvis sjømannskirken der legges ned. Han er tidligere leder av menighetsrådet i Bredtvet kirke.

Selv har Østby kjempet en knallhard kamp for å beholde Bredtvet menighet i Groruddalen i Oslo. Saken endte med sammenslåing av fire sokn og at Bredtvet kirke nå leies ut til Den katolske kirke.

– Hele menigheten er nå spredt for alle vinder. Noen få går i ­nabomenighetene og en del har funnet seg andre menigheter utenfor soknet. De eldre har hatt noen egne hussamlinger. Disse har gått i Bredtvet kirke i alle år, men har i dag ikke noe sted å gå, sier Østby.

LES OGSÅ: Jazzkirken kan forsvinne

– Fremdeles sårt

Selv har den tidligere menighetsrådslederen meldt seg ut av Den norske kirke.

– Jeg er glad jeg er ute av ­kirken. I dag går jeg litt i ulike pinse­menigheter, sier han.

– Hvordan har folk opplevd nedleggelsen i ettertid?

– Det er fremdeles litt sårt. Også mange unge mennesker følte seg hjemme hos oss, det er veldig spesielt å legge ned en livskraftig menighet, sier Østby.

– Har konflikten lagt seg i dag?

– Ja, man kan ikke gå og bære på konflikter. Vi må gå i tro. Dette har skjedd og vi får stole på Gud og at han viser vei fremover. Jeg har tillit til Gud, men ikke alltid til hans jordiske tjenere.

LES OGSÅ: – De tåler dette

– Lett å bli bitter

Østby mener hele prosessen med nedleggelse av Bredtvet menighet har vært «en øvelse i ikke å bli bitter».

– Jeg kan tenke meg at menneskene i sjømannskirken kan føle på bitterhet når de har lagt ned mye arbeid i en menighet som nå kan bli tatt fra dem.

– Er du selv bitter?

– Jeg har kjent at det er lett å bli det. Men Gud ser denne situasjonen også, jeg får ikke gjort noe mer nå, sier Østby.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter