Nyheter

Kohn frykter muslimsk jødehat i Norge

Halvparten av den muslimske befolkningen i Frankrike, Østerrike og Belgia har antisemittiske holdninger, ifølge ny rapport. Ervin Kohn frykter at problemet er like stort i Norge.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

En rapport fra Institute for the Study of Global Antisemitism and Policy viser at europeiske muslimer er langt mer antisemittiske enn europeere flest, skriver Klassekampen.

Rapporten viser blant annet til en studie fra 2013 der kristne og muslimer i en rekke europeiske land blir spurt om jøder er til å stole på. 64,1 prosent av muslimene i Østerrike svarer nei.

Til sammenligning mener 10,7 prosent av Østerrikes kristne det samme. I Frankrike mener 43,4 prosent av muslimene at jøder ikke er til å stole på – mot 7,1 prosent blant franske kristne.

LES OGSÅ: Tror på kunnskap mot antisemittisme

Trist

– Det er trist, men dessverre ikke sjokkerende, sier forstander Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn til avisa.

I 2012 ble det gjort en undersøkelse som avdekket at 12 prosent av befolkningen i Norge befolkningen har sterke fordommer mot jøder. Men det er aldri undersøkt om norske muslimer er særlig antisemittiske. Kohn mener myndighetene bør finansiere en studie som tar for seg dette.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Må gå i seg selv

– For at det muslimske miljøet i Norge skal ta tak i dette, bør de ha et godt faktagrunnlag. Det bør myndighetene bidra til, sier han.

Kohn, som tidligere har stått opp mot fingerpeking på den muslimske minoriteten i Europa som årsak til antisemittismen, tror antisemittisme er mer utbredt blant muslimer enn folk flest i Norge.

LES OGSÅ: Viste solidaritet med jøder og Israel

– Det er ikke noe som tilsier at det ikke gjelder Norge. Jeg savner at de muslimske miljøene går i seg selv, sier han.

Rapporten er basert på flere undersøkelser med til sammen 40.000 intervjuede.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter