Nyheter

– Vi publiserer ikke løse påstander

Vårt Land avviser bruk av 
«ensrettede kilder».

– Det stemmer at vi i medlemsrotsaken har benyttet kilder som ikke ønsker å stå fram i avisen. Dette er en metode vi benytter unntaksvis, men som vi mener er forsvarlig i en så alvorlig sak som denne, sier tro&kirke-redaktør i Vårt Land, Trygve W. Jordheim.

«Vi sliter med at Vårt Land lener seg tungt mot anonyme og ensrettede kilder internt i OKB», skriver Lisa Wade i e-post til de ansatte i Oslo katolske bispedømme (OKB).

LES OGSÅ: – Ikke «forsvarlig varsling»

– Det er ikke slik at vi publiserer løse påstander fra personer som ikke er villig til å stå til ansvar for det de hevder. Jeg synes det er lite meningsfullt å beskylde våre kilder for «ensretting» når de i all hovedsak har gitt oss dokumenterbar faktainformasjon, svarer Jordheim.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Kjenner identiteten

Han understreker også at Vårt Land aldri bruker informasjon fra kilder som avisen ikke kjenner identiteten til.

– Begrepet «anonyme kilder» kan lett misforstås. Vi vet alltid hvem vi siterer, selv om vi noen ganger lar være å sette vedkommendes navn på trykk. Hvilke motiver kildene har for å snakke med oss, er noe vi alltid må vurdere, uavhengig av om de står åpent fram eller ikke.

LES OGSÅ: – Vi publiserer ikke løse påstander

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter