Nyheter

Ringe-medarbeider nektet å godta «nei» til medlemskap

Ble omplassert etter å ha rubrisert «nei» til katolsk medlemskap som «ring senere».

Om lag 40 personer har vært engasjert i Den katolske kirkes arbeid med å få bekreftet og avkreftet medlemskap hos de 69.000 personene som var oppført i registeret uten aktivt å ha meldt seg inn.

Tre av disse ble satt til andre oppgaver fordi de ikke ble vurdert som egnet, skrev Oslo katolske bispedømme (OKB) i sin første rapport til Fylkesmannen, som ba om å få dette utdypet.

LES MER: Katolikkene står fast på sin lovtolkning

– Førte naturligvis til irritasjon

«I det tredje tilfellet var operatøren opptatt av å unngå avkreftelser, og overførte personer som eksplisitt avkreftet sitt medlemskap til kategorien ‘ring senere’ i stedet for å benytte den korrekte kategorien ‘avkreftet’», skriver OKB i svaret som ble sendt til Fylkesmannen onsdag kveld.

«Konsekvensen av dette var at andre operatører kort tid etter ringte opp de samme personene. Dette førte naturligvis til irritasjon hos dem som ble oppringt, og til mer arbeid og påkjenning for de andre operatørene.»

LES MER: 14 personer avhørt om katolsk medlemsrot

Snakket for lenge – ble omplassert

Bispedømmet understreker at operatørene ikke hadde «økonomiske eller andre incentiver» til ikke å følge instruksen å registrere avkreftelser.

LES MER: «Dette er noe alle gjør uten å spørre»

En annen medarbeider «hadde en tendens til å ha lange samtaler, opp mot 20 minutter, om irrelevante temaer etter at personens tilhørighet ble avkreftet eller bekreftet.»

En operatør ble omplassert fordi vedkommende slet med «den tekniske forståelsen», heter det i OKBs svarbrev til Fylkesmannen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter