Nyheter

Over 4.200 reddet i Middelhavet i helgen

Over 4.200 mennesker ble reddet av europeiske skip under flere redningsoperasjoner i Middelhavet lørdag og søndag, ifølge den italienske og greske kystvakten.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Til sammen 3.427 mennesker ble reddet på én dag i en koordinert operasjon av den italienske kystvakten fra til sammen 16 båter, for det meste utenfor kysten av Libya. I tillegg ble 220 migranter ble reddet av en fransk patruljebåt.

Den greske kystvakten reddet 530 migranter, de fleste fra Syria, Somalia og Afghanistan, ifølge lokale medier.

Noen av migrantene er ventet til den italienske øya Lampedusa, mens resten blir ilandsatt på Sicilia eller det italienske fastlandet søndag kveld.

LES OGSÅ: Frp-hjelp: Sett skipbrudne på land i Nord-Afrika

Tre druknet

Tre migranter døde da en båt sank like ved kysten av Egypt lørdag, ifølge sikkerhetskilder og lokale medier i Egypt.

31 av migrantene om bord på båten ble reddet av egyptiske myndigheter og deretter arrestert. Av disse var 13 fra Syria, 15 fra Sudan, to fra Eritrea og én fra Egypt, ifølge den statlige, egyptiske avisa Al-Ahram.

LES OGSÅ: «Rask Nepal-reaksjon fra Brende»

Humanitær støtte

Den 19. april omkom rundt 750 migranter da en skrøpelig fiskebåt forliste mellom Libya og Italia. Uka etter bestemte EU seg for å tredoble støtten til operasjon Triton som grensekontrollorganet Frontex står bak.

Humanitære organisasjoner har kritisert operasjonen for å prioritere overvåking framfor redningsarbeid, og organisasjonene Migrant Offshore Aid Station og Leger Uten Grenser har gått sammen om å sende redningsfartøyet MV Phoenix for å bistå i redningsarbeidet i Middelhavet. Lørdag dro skipet fra Malta, og er dermed det eneste ikke-statlige redningsfartøyet i området.

LES OGSÅ: Bistand snus til nødhjelp

Minst 1.750 mennesker har mistet livet i forsøket på å krysse Middelhavet så langt i år. Det er en voldsom økning fra i fjor, hvor totalt 96 mennesker døde.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter