Nyheter

Etiopiske jøder protesterer mot israelsk politivold

Israelsk politi tok torsdag i bruk vannkanoner for å stagge et tusentall etiopiske jøder som protesterte mot rasisme og brutalitet i politiets rekker.

Demonstrasjonen startet utenfor politihovedkvarteret i Jerusalem der sinte demonstranter blokkerte en hovedvei og en trikkelinje. Da de ville marsjere mot boligen til statsminister Benjamin Netanyahu, ble de stanset av politiet.

Politiet brukte vannkanoner med illeluktende vann og sjokkgranater for å oppløse demonstrasjonen, mens demonstrantene svarte med steiner og flasker.

– Nok av rasisme. I Europa dreper de jøder fordi de er jøder, her dreper de jøder som er svarte, ropte noen av demonstrantene.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Demonstrasjonen ble arrangert etter at en video ble kjent som viser to politimenn som banker opp en etiopisk soldat i uniform og deretter arresterer ham.

– Vi demonstrerer mot politibrutalitet. Politiet bruker uforholdsmessig mye vold mot israelsk-etiopiske sivile, og det har vært mange tilfeller der de er blitt banket opp av politiet, sier en av demonstrantene, Avi Tesema.

LES OGSÅ: – Et Europa uten jøder er ikke Europa

Det er rundt 120.000 etiopiske jøder i Israel. De begynte å komme til Israel etter at sjefrabbinerne i 1973 fastslo at de hadde jødiske røtter. Men det har ikke vært lett for dem å bli integrert, trass i massiv offentlig støtte.

Minister for intern sikkerhet, Yitzhak Aharanovich, kaller videoen en skam for politiet, og Israels rikspolitisjef Yohanan Danino lover oppvask og insisterer på at politiet ikke vil akseptere slik oppførsel i sine egne rekker.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter